"Byl by to krásný dárek, kdyby se nám povedlo vyhrát. Doufám, že se nám to povede, zápas zvládneme a získáme důležité tři body," řekl Latka, který mák řeckému fotbalu má velmi blízko, neboť v letech 2009 až 2011 hrával za Panionios.

V současném týmu PAOK má navíc dva bývalé spoluhráče. "Těším se na ně, dlouho jsme se neviděli. S jedním jsem působil v Düsseldorfu, hráli jsme spolu a od té doby jsme se neviděli. S Tzavellasem jsme hráli spolu ještě v Panioniosu. Jsme dlouholetí kamarádi, dá se říct," uvedl Latka.

ČTĚTE TAKÉ: Trpišovský o epidemii: Je to ojedinělá věc, PAOK ale musíme porazit

PAOK v posledních zápasech vyniká hlavně defenzivou, v sedmi duelech inkasoval jen dva góly. "Trénuje je trenér Ivič, proti kterému jsem ještě já hrál, když tam působil. Tenkrát byl myslím trenérem PAOK Santos. Už tehdy se vyznačovali tím, že nedostávali góly, vyhrávali spoustu zápasů 1:0. Trošku mi to teď připomíná jeho éru," podotkl Latka. "Patří k řecké špičce, takže kvalitu budou mít," dodal.

Epidemii se nevyhnul

Doufá, že se Liberec vyrovná s následky prodělané epidemie v kádru. Kvůli infekčnímu virovému onemocnění byl tým až do úterý v karanténě. "Nějakým způsobem to zasáhlo i mě, ale nechám si to pro sebe radši. Někteří kluci na tom byli hůř," konstatoval Latka.

"Nebylo to ideální, ale doufám, že zmobilizujeme veškeré síly, které máme, a zvládneme to. Musíme to hodit za hlavu a dát se nějakým způsobem do kupy. Je to velice důležitý zápas. Podle něho se nějak bude vytvářet celá skupina," mínil Latka.

PAOK poženou fanoušci

Očekává, že PAOK poženou v Liberci vpřed tradičně velmi hlasití fanoušci. "Jsou jedni z nejlepších v řecké lize. Přijede jich hodně a udělají určitě bouřlivou kulisu. Mohou být nějaké ohně, Řecko je tím samozřejmě proslulé. Takže myslím, že můžeme něco čekat i tady," mínil.

Na libereckém týmu se podle něj nijak neprojevují informace o zájmu Sparty o trenéra Jindřicha Trpišovského. "Před tím zápasem bych to nechtěl rozvádět. Soustředíme se jen na něj a co bude potom, to se uvidí. Ale od toho jsou jiní. My jsme soustředíme jen na fotbal a ostatní vypouštíme," konstatoval Latka.

PSALI JSME: Baroš karanténu ještě nezažil. Snad to klukům uvolní hlavu, věří