Třiatřicetiletý nejzkušenější hráč Baníku, o kterého je na zahraničním trhu permanentní zájem, si pohrával s nabídkou anglického Wiganu. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby se funkcionáři z ostrovů ozvali dřív. Takhle se jednalo na poslední chvíli…

"Dva dny jsme spolu opravdu byli v kontaktu. Shání někoho zkušenějšího do útoku, dostal jsem od nich i konkrétní návrh, ale teď chci být doma," uvedl Baroš.

Wigan se o něho zajímal už v době, kdy hrál za Olympique Lyon (přesně sezona 2007/2008). Nakonec dal přednost Portsmouthu a pak odešel do Galatasaraye.

Na podzim se podruhé vrátil na Bazaly. A zůstává. Trenér Petr Frňka si oddechl. V úterý nečekaně přišel o stopera Patrizia Stronatiho, jenž přestoupil do Austrie Vídeň, předtím ztratil Jana Baránka a Jána Greguše. Ve čtvrtek mu naopak na levý kraj obrany přibyl Lučič z Hajduku Split a na cestě jsou údajně i další hráči z Balkánu.

"V jednání jsou momentálně hráči, kteří by se k nám měli připojit. Věřím, že se nám to podaří dovést ke zdárnému konci," řekl pro klubový web Frňka, jejž nejpalčivěji trápí posty středního obránce a defenzivního záložníka.

Spolu s hráči a realizačním týmem vyrazili na devítidenní herní kemp do turecké Antalye. Baník na soustředění prověří ve čtyřech přípravných zápasech rumunská Konstanta, polská Bielsko-Biala, maďarský Dunaújváros a Dunajská Streda.

"Čekám především to, že dobře potrénujeme v příjemných podmínkách na přírodních trávnících. Sehrajeme čtyři kvalitní zápasy, ve kterých budeme chtít pokračovat v práci na herním projevu a posunout se zase o kus dál," řekl Frňka.

Na soustředění bude mít k dispozici 23 hráčů. S Baníkem neodcestoval Bosňan Mirzad Mehanovič, který se vrátil do Mladé Boleslavi.