Baník po slibném začátku sezony třikrát v řadě prohrál 0:4 a hlavně výkonem v Příbrami propadl na celé čáře. Zničený Svědík na tiskové konferenci po utkání prohlásil, že na své pozici nelpí, pokud by to mělo týmu prospět.

Podle tiskové mluvčí klubu Evy Šimčíkové ale změna na trenérském postu nepřipadá v úvahu. "Žádná změna na místě trenéra se nechystá. Martin Svědík nenabídl svou rezignaci a vedení klubu se touto otázkou tedy ani nezabývalo," řekla v neděli Šimčíková.

Svědík by měl přesto v pondělí absolvovat pohovor se šéfy klubu. Šimčíková uvedla, že se však jedná o běžné sezení. "Trenéři s vedením se scházejí po každém zápase, nebude se jednat o nic mimořádného. Je to běžná hodnotící schůzka," podotkla mluvčí.

Trenérská dvojice Svědík - Erich Cviertna by tak měla vést Ostravu i ve středečním pohárovém utkání v Kroměříži a v pondělí 26. srpna v ligovém utkání s Brnem. Podle některých informací nemá pro nejbližší zápasy ani žádné ultimátum. Náhlá změna na lavičce by na druhou stranu nepřekvapila, protože slezský klub v posledních letech střídá trenéry jako na běžícím pásu. Jen v uplynulé sezoně sáhl ke změně třikrát.

Baník měl pod prvoligovým nováčkem Svědíkem nečekaně slušný úvod soutěže, ale po remíze na Slavii a výhře nad Mladou Boleslaví následovala ledová sprcha a tři shodné porážky 0:4 s Plzní, Jabloncem a Příbrami.