„Malá kopaná má velkou budoucnost, nejen u nás," říká šestadvacetiletý fotbalista, který hrál velký fotbal na podzim za třetiligovou Břeclav.

Jak jste zvládl cestu a jak na vás působí dějiště evropského šampionátu?
Cesta byla hodně náročná, dlouhá, ale nic, co by se nedalo vydržet. Prostředí na mě působí příjemně, všichni jsme plní očekávání a už netrpělivě vyhlížíme začátek šampionátu.

Jak vidíte české soupeře ve skupině?
Podle mě máme hodně silnou skupinu, se Španěly, Angličany i Turky očekávám těžké zápasy, ale myslím si, že je v našich silách, abychom je zvládli a postoupili.

S jakými cíli český tým vstupuje na mistrovství Evropy?
S těmi nejvyššími, chceme bojovat o medaile.

V čem je největší síla českého výběru?
V dobré partě, nepřijeli jsme sem jako tým individualistů, ale jako mančaft, který táhne za jeden provaz. V týmové soudržnosti bude naše největší síla.

Jak dlouho reprezentujete?
Mám za sebou tři reprezentační starty, takže jsem na mistrovství Evropy nováček.

Jak si užíváte reprezentační dres?
Užívám si ho maximálně, jsem šťastný, že můžu být součást tady toho mužstva a všech lidí, kteří se okolo toho pohybují. Je to obrovský zážitek.

Co vás vůbec přivedlo k malé kopané?
Kamarádi z Boskovic asi před rokem. Hned při mém premiérovém ročníku jsme vyhráli titul mistra republiky a následně přišla pozvánka do reprezentace, takže co víc si přát.

Jde o vhodný doplněk k velkému fotbalu, nebo to nelze srovnávat?
Myslím, si, že malá kopaná je vhodný doplněk ohledně technické vybavenosti hráče, i když jde o dva úplně odlišné sporty

Lze si nějaké návyky přenést na velké hřiště a naopak?
V malé kopané se vyskytuje hodně soubojů jeden na jednoho, takže z toho lze určitě čerpat i ve velkém fotbale. Je tam také o dost víc kontaktu s míčem, takže hráč má hodně možností zlepšovat svou techniku. Nemyslím si, že to nějak škodí ve velkém fotbalu.

Vidíte v malé kopané budoucnost?
Mám možnost vidět na vlastní oči a prožívat, jak jde malá kopaná poslední dobou hlavně mediálně nahoru. Sám jsem překvapený, že například naše zápasy na Euru živě vysílá Česká televize. Jsem stoprocentně přesvědčený, že malá kopaná má velkou budoucnost nejen u nás, ale i po celém světě a jde určitě správným směrem.