Voltr odehrál úvodních 45 minut a prosadil se ve 24. minutě po Kukolově přihrávce. Poté ještě neproměnil dvě šance. "Za gól jsem samozřejmě rád, nebudu říkat, že ne. I když to bylo do prázdné brány. Ale hlavně, aby se nám takhle dařilo v sezoně. Je to super, ale určitě neusnout na vavřínech, z mé strany to mohlo být lepší," řekl novinářům Voltr.

Nebere nijak zvlášť špatně, že se v zimní přestávce neprosadil v posílené Slavii, kam zamířil loni v létě. "Určitě nejsem ukřivděný nebo uražený. Pokud bych byl, škodil bych jen sám sobě," prohlásil Voltr, který na podzim zasáhl do patnácti kol a dal jedinou branku.

"Můj gólový příspěvek bohužel nebyl takový, jak jsem očekával. Jsem rád, že může hrát ligu a doufám, že se do Slavie zase někdy dostanu. Pořád jsem jejím hráčem," uvedl Voltr.

Měl by nahradit Mešanoviče

Zájem o něj měl i šestý celek ligové tabulky nováček ze Zlína, přednost ale nakonec dal čtrnácté Jihlavě, s níž bude hrát o záchranu. "Nějakou dobu jsem zvažoval, která varianta bude nejlepší. Konzultoval jsem to s trenérem, vedením Slavie. Nakonec jsem vybral Jihlavu a jsem za to rád," uvedl Voltr.

V týmu Vysočiny by měl zastoupit bosenského útočníka Murise Mešanoviče, který přestoupil do Slavie. "Zodpovědnost to je. Muris tu byl několik let a prokazoval své kvality. Doufám, že týmu pomohu ke splnění úkolu - k záchraně," dodal Voltr.

Úterní výhra jeho nového celku nad druholigovým Vyšehradem už nemohla nic změnit na tom, že do Final Four Tipsport ligy postoupili ze skupiny A Bohemians 1905. Těm následný los přisoudil pro sobotní semifinále Olomouc, druhou dvojici tvoří Zlín a Mladá Boleslav. Finále a duel o třetí místo se na Vyšehradě odehrají v neděli.

Fotbalová Tipsport liga:

Skupina A (Vyšehrad):

Slavoj Vyšehrad - Vysočina Jihlava 0:2 (0:1)
Branky: 24. Voltr, 90. Marcin.

Sestava Jihlavy:
I. poločas: Hanuš - Vaculík, Šourek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Šulek - Kukol, Hronek, Bazal - Voltr.
II. poločas: Kotnour - Kryštůfek, Tlustý, Mišůn, Urdinov - Demeter, Jungr - Fulnek, Marcin, Novotný - Dvořák. Trenér: Hipp.

Konečná tabulka:
1. Bohemians Praha 1905 3 3 0 0 10:2 9
2. Jihlava 3 1 1 1 4:5 4
3. Vyšehrad 3 1 0 2 3:7 3
4. Táborsko 3 0 1 2 3:6 1

Los semifinále:

Sobota 23. ledna:
11:00 Zlín - Mladá Boleslav, 13:30 Bohemians 1905 - Olomouc.