Chelsea sice podruhé v této sezoně podlehla Basileji, ale vzhledem k bezbrankové remíze mezi Steauou Bukurešť a Schalke jde ze skupiny E dál. "Špatný výsledek a zasloužená porážka, ale díky ostatním výsledkům jsme se matematicky kvalifikovali mezi nejlepší šestnáctku," řekl trenér José Mourinho. "Jediným pozitivem zápasu je postup. Pro ten jsme do Basileje přijeli a po této stránce můžeme být spokojeni," uvedl na svém webu Čech.

Jednatřicetiletý reprezentační gólman dlouho držel naděje svého týmu a inkasoval až v 87. minutě. Trefě Mohameda Salaha předcházel dlouhý nákop Basileje téměř přes celé hřiště. "Ten gól byl směšný, opravdu směšný. Hráči spali, kdyby nespali, tak by takhle nemohli inkasovat. Pokud jste unavení, tak se vám chce spát, myslíte pomalu a podobně i reagujete," řekl Mourinho. "Po intenzivním ligovém zápase s West Hamem tým nebyl čerstvý a možná jsem měl udělat víc změn," uznal portugalský kouč.

Čech: Zápas se nám vůbec nepovedl

Londýnské mužstvo ve Švýcarsku propadlo a celkově na střely prohrálo 1:16, z toho desetkrát domácí stříleli mezi tyče. "Zápas se nám vůbec nepovedl. Soupeře jsme nechali, aby získal sebedůvěru i pohodu hned v úvodu utkání a my se s tím dost prali. Trochu jsme se zvedli ve druhém poločase, ale ve chvíli, kdy to vypadalo, že se dostáváme do nějakého tlaku, dal gól soupeř," litoval Čech, kterého také mrzelo, že svůj jubilejní 450. soutěžní zápas za Chelsea neoslavil vítězstvím.

Naopak Arsenal přes výborný výkon a čtvrtou výhru z pěti utkání musí bojovat ve skupině F až do posledního kola. O tři body zpět jsou totiž Dortmund i Neapol. Marseille je po pěti kolech na nule. "Musíme dokončit práci. Je to ošidná situace, protože si myslíte, že vám stačí jen neprohrát velkým rozdílem. Je však nebezpečné mít tuhle věc v hlavě," varoval trenér "Kanonýrů" Arséne Wenger. Jeho svěřenci se na závěr představí v Neapoli, kterou doma porazili 2:0.

"Věděli jsme, že to bude těžká skupina. V každé jiné bychom už s 12 body postoupili. V Neapoli nás čeká těžký zápas. Viděli jsme, že se tam anglické kluby v minulosti trápily, takže víme, co můžeme čekat a co musíme udělat," podotkl autor obou branek Arsenalu Jack Wilshere. "Nikdy nejdeme do zápasu s tím, že chceme remízu. Chceme vyhrát každý zápas a tenhle nebude výjimkou," doplnil jednadvacetiletý záložník.

Proti Marseille se prosadil už po zhruba třiceti vteřinách hry. "Je trošku neobvyklé, že jsme z rozehrávky ztratili míč. Oni chtěli jít rychle dopředu a my jsme udeřili z protiútoku a po dobrém míči od Sagny. Tak brzký gól nám dodal sebevědomí do zbytku utkání," uvedl Wilshere. "Měli jsme zápas celou dobu pod kontrolou a soupeř nás nikdy nedostal do opravdových problémů. Chybělo nám potvrzení úvodního gólu, které na můj vkus přišlo trochu pozdě, ale jsem rád, že přišlo," dodal Wenger, jenž kapitána českého národního týmu Rosického stáhl ze hřiště v 75. minutě.