„Máme spoustu společných problémů a víme, jak je řešit," pravil šéf slovenského svazu Jan Kováčik. „Jsme rádi, že za námi přijeli i lidé z FIFA a UEFA. Je vidět, že nás berou vážně."

O čem se v Praze mluvilo? Nemohlo se mlčet třeba o manipulaci s výsledky zápasů, vždyť Česko a Slovensko loni na podzim žilo vleklou sázkařskou aférou.

„Match fixing není jen záležitostí našich dvou zemí, je to celosvětový problém," řekl generální sekretář tuzemské fotbalové asociace Rudolf Řepka. „Tohle téma budou dál probírat svazoví integrity officeři, kteří se aférami podrobně zabývají."

A druhé velké téma? Europa Nations League neboli jakési atraktivnější přáteláky (tedy zápasy, které nejsou kvalifikací na mistrovství světa nebo Euro). „Tohle je hodně delikátní téma," pousmál se polský šéf, legendární fotbalista 70. a 80. let Zbigniew Boniek.

„Projekt se pořád vyvíjí. Uvidíme, jak to dopadne," dodal Řepka. „Rozhodně ale nechceme, aby z toho měly prospěch jen velké svazy."

Ve vzduchu pořád visí téma společné česko-slovenské ligy, přestože právě o něm se na pražské schůzce nemluvilo. „Sejdeme se během února a řekneme si svoje představy," řekl Kováčik.

Ve hře je i federální pohár - tedy jakýsi "Pohár Československa", který by mohlo hrát osm týmů (čtyři české a čtyři slovenské).

„I když tohle je zatím taky jen vize," připustil Kováčik, jemuž prý český boss Miroslav Pelta u kávy spokojeně pověděl: „Jáno, my máme tolik šikovných lidí…"

MARTIN MLS