Petrouš si setrvání na slávistické lavičce vysloužil povedeným závěrem uplynulé sezony. Poté co nahradil Petra Radu, dokázal s týmem vyhrát čtyři zápasy po sobě a prohrál až v posledním kole v Jihlavě. Slavia zakončila sezonu na sedmém místě.

"Ohromně si toho vážím. Po tak krátkém období mám tu čest podruhé trénovat Slavii," uvedl v tiskovém prohlášení Petrouš. "Musím říct, že je to také obrovská zodpovědnost. Slavia čeká delší dobu na úspěch, moc bych si přál, abych u něj mohl být. Abychom to spolu s klukama pro Slavii vybojovali," dodal Petrouš.

Věří, že Slavia má na to, aby se v příští sezoně poprala o nejvyšší příčky. "Musím se přiznat, že mě hrozně nabilo posledních pět kol. Kádr nemáme špatný, věřím, že budeme úspěšní. Pokusíme se prát o příčky nejvyšší," dodal Petrouš.

Třiačtyřicetiletý Petrouš začne novou sezonu jako hlavní trenér slávistického "áčka" už podruhé. Pražany vedl už v době největší krize, kdy se řešilo, zda klub kvůli existenčním ekonomickým problémům udrží první ligu. V říjnu 2011 ho tehdy nahradil František Straka.

V 26 zápasech na slávistické lavičce dosáhl Petrouš na jedenáct výher a devět remíz. Pouze v šesti případech pod ním Pražané prohráli.