Obhájce trofeje Real Madrid se ve skupině F utká s Dortmundem, Sportingem Lisabon a Legií Varšava, jejíž dres obléká český obránce Adam Hloušek. Barcelona se střetne v "céčku" mimo jiné s Manchesterem City, který nově vede bývalý kouč katalánského klubu Pep Guardiola. Ve skupině D se Bayern Mnichov utká s Atléticem Madrid.

Čtyřiatřicetiletý Čech v létě ukončil reprezentační kariéru a o sedm let mladší Vaclík by měl být jeho nástupcem v brance národního týmu. Nyní spolu poměří síly na klubové úrovni. "Hezký los," konstatoval Vaclík na twitteru a přidal symbol pro potlesk.

"Skupina je to zajímavá, především pro českého fanouška, díky tomu, že se utkáme s Basilejí. Těším se na ty zápasy, ale pikantní to bude i pro moje spoluhráče Xhaku a Elnenyho, kteří v Basileji působili," připomněl Čech na svém webu.

"Co se týče dalších soupeřů, Paris St. Germain má tradičně velké ambice, Ludogorec nemá co ztratit a může překvapit. Ale to nic nemění na tom, že my letos chceme dojít co nejdál a prvním cílem je postup ze skupiny, který bereme jako povinnost," dodal.

Barcelona ve skupině smrti

Zajímavá je z brankářského pohledu i skupina C. Barcelona ve čtvrtek prodala gólmana Claudia Brava právě do Manchesteru City, s kterým bude hrát. Navíc narazí i na Mönchengladbach, odkud přišla současná jednička Barcelony Marc-André ter Stegen.

"Céčko je skupina smrti, kde bude kvůli Guardiolovi určitě pikantní hlavně souboj Barcelony s Manchesterem City. Ale jinak si myslím, že jsou ty skupiny celkem vyrovnané," přidal Čech.

Při své premiéře v Lize mistrů dostal reprezentační bek Hloušek hned toho nejatraktivnějšího možného soupeře Real Madrid a bude mít šanci zahrát si na hřišti jedenáctinásobného šampiona soutěže.

Debut zažije také senzační anglický mistr Leicester, který byl nalosován do papírově nejlehčí skupiny s Portem, Kodaní a Bruggami.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A: Paris St. Germain, Arsenal (Petr Čech), Basilej (Tomáš Vaclík, Marek Suchý), Ludogorec Razgrad.

Skupina B: Benfica Lisabon, Neapol, Dynamo Kyjev, Besiktas Istanbul.

Skupina C: Barcelona, Manchester City, Mönchengladbach, Celtic Glasgow.

Skupina D: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, Rostov.

Skupina E: CSKA Moskva, Leverkusen, Tottenham, Monako.

Skupina F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting Lisabon, Legia Varšava (Adam Hloušek).

Skupina G: Leicester, Porto, Bruggy, FC Kodaň.

Skupina H: Juventus Turín, Sevilla, Lyon, Dinamo Záhřeb.