Podle serveru iDnes to ukázalo čtvrteční vyšetření českého záložníka v německém Braunschweigu. Pilaře čeká po zákroku minimálně půlroční pauza.

"Už před dvěma lety měl ten přední vaz přetržený a právě plastika ve středu nevydržela," řekl serveru iDnes hráčův agent Jiří Stejskal. "Kromě toho na operaci spraví horní úpon vnitřního vazu," dodal s tím, že zákrok ještě budou konzultovat s lékařem fotbalové reprezentace Petrem Novákem.

Kvůli zranění si třiadvacetiletý Pilař bude muset dlouho počkat i na debut v dresu Wolfsburgu, kam přestoupil v létě z Hradce Králové, odkud hostoval v Plzni.

"Vašek z toho je samozřejmě špatný. Má za sebou tři týdny drsné přípravy a teď tohle. V přípravě se mu dařilo, dával góly a vypadalo to, že by mohl patřit do základní sestavy Wolfsburgu nebo alespoň mezi první střídající hráče," uvedl Stejskal.

Čtrnáctinásobný reprezentant, který se v poslední době zařadil mezi opory národního týmu, zmešká i úvod kvalifikace o postup na mistrovství světa. Do bojů o postup na šampionát v Brazílii v roce 2014 vstoupí tým kouče Michala Bílka 8. září zápasem proti Dánsku.