Stoupá už nervozita před takovým zápasem?
Nervozita ani ne. Zažil jsem takových zápasů hodně, těším se, o tom žádná, ale je tam pochopitelně i malá obava, protože takovým zápasem můžete možná víc ztratit, než získat. Na druhou stranu jsem přesvědčený, že Slavia má teď tým takový, že se nemusí bát. Jen zachovat chladnou hlavu a vůli po vítězství. Jsem přesvědčený, že plný stadion a hlad hráčů po úspěchu nám hodně pomůže.

Dá se Plzeň jako soupeř porovnat se Spartou při derby nebo tohle porovnávat nejde?
To vůbec nejde. Plzeň je chvilková záležitost, je to malý, provinční klub, za pár let po něm nemusí štěknout ani pes. Beru je jako rivala, protože se jim v současnosti daří. Je to důležitý zápas. Z dlouhodobého hlediska se to ale vůbec nedá srovnat. Není nic víc než derby.

Dlouholetý fanoušek Slavie si musí současnou situaci určitě užívat…
Jasně. Pořád si říkám, že musím zůstat nohama na zemi, brát vše s pokorou, protože vím, že to může být za chvíli všechno úplně jinak. To bych si ale neužil nikdy nic, takže s mírou, ale užívat dosyta. Za ty roky posměšků si to zasloužíme. (usmívá se)

Prozradíš, co všechno kotel na Plzeň chystá nebo to bude překvapení?
Jak už bylo řečeno v předchozí odpovědi, derby je mnohem víc a tak se připravujeme hlavně na jarní derby se Spartou. Nebudu prozrazovat, co bude na Plzeň, ale bude to také stát za to.

Čtěte také: Slávistu Zmrhala čeká první velký zápas o titul

Co se týče chorea a podobných fanouškovskch záležitostí, jak dlouho se to připravuje dopředu?
Jak kdy. Někdy týdny dopředu, ale většinou pár dnů před zápasem. Všichni dělají chorea ve volném čase, takže záleží, kdy má zrovna kdo volno.

Podívejte se na choreo Slavie proti Anderlechtu

Zdroj: Youtube

Určitě to musí stát spoustu peněz. Skládáte se na to sami?
Na choreografie se vybírá u vstupů na stadion, prodáváme také svoje suvenýry a nově funguje také e-shop www.tribunaseverstore.cz. Finančně jsme absolutně nezávislí. Ročně se za choreografie utratí desítky, stovky tisíc korun.

Zbytečné se slávisty asi ptát, kdo na konci vyhraje titul…
Na toto téma máme stále debaty. Titul chce každý slávista, ale někteří razí cestu větší pozvolnosti. Přece jen není úplně přirozené být na sestup a pár měsíců poté bojovat o titul. Pro spoustu slávistů, kteří chodí na sešívané roky, je to zvláštní skok. Stejně rychle, jako může přijít úspěch, můžete být také dole. Já ale věřím, že toto bude dlouhodobá situace a titul je titul, historie se neptá.

Bylo by absurdní přebírat ho díky rockovému koncertu v Edenu po závěrečném kole na Strahově, že?
Bylo by. Na druhou stranu, před lety jsme titul vybojovali na Strahově a slavili v Edenu, nyní by se to otočilo. Bylo by to symbolické ukončení doby vyhnanství a nevlastního stadionu. Věřím, že tím odstartujeme dobu silného, očištěného klubu s vlastním zázemím, který pravidelně bojuje o titul a hraje evropské poháry.

Nenechte si ujít: Hubník před šlágrem o čelo: Věřím, že našim fanouškům uděláme radost