Na pohárové vystoupení se chce o víkendu naladit i Liberec, který se před duelem Evropské ligy proti FC Sevilla představí na Slovácku.

Plzeň má před sobotním utkání se Slavií motivaci i v tom, že soupeři zkusí oplatit porážku z jarního domácího zápasu. Úřadující mistři však v posledních týdnech neexcelují, ve čtyřech utkáních vyhráli dvakrát a pokaždé maximálně o jednu branku. "Naši hráči po dlouhé přestávce cítí, že jim fotbal chybí a na soutěžní utkání se těší. S motivací na Slavii tak nebude směrem k Bayernu problém," uvedl kouč Pavel Vrba.

Slávisté klesli na předposlední místo

Slávisté po čtyřech porážkách klesli až na předposlední místo, v Plzni jim navíc možná bude chybět kouč Miroslav Koubek, který v sobotu odpoledne povede reprezentační devatenáctku v kvalifikaci mistrovství Evropy. Není jisté, zda na duel ve Štruncových sadech z Opavy stihne přijet. Pražany možná z lavičky povede asistent Juraj Šimurka.

"Musíme být maximálně disciplinovaní a koncentrovaní. Věřím, že pokud podáme nadstandardní kolektivní výkon, můžeme v Plzni uspět," prohlásil Šimurka. Slávisty může povzbudit alespoň fakt, že šest z dosavadních sedmi získaných bodů v sezoně vybojovali právě na hřištích soupeřů.

Sparta zaútočí na šestou ligovou výhru v řadě

Sparťané v neděli proti Dukle zaútočí už na šestou ligovou výhru za sebou. Tuší ale, že je proti sedmému týmu ligy nečeká jednoduchý úkol. Ze čtyř posledních vzájemných zápasů skončily tři remízou. "Jsme si vědomi i toho, jak náročná zápasová série utkáním s Duklou odstartuje. Budeme se utkávat s týmy z horní poloviny soutěže a naznačí nám to, do jaké míry jsou reálné naše ambice udržet postavení v čele tabulky," uvedl kouč Vítězslav Lavička.
Dukla je remízovým králem soutěže, polovina z jejích deseti zápasů v sezoně skončila nerozhodně. V lize už šest zápasů nenašla přemožitele a troufá si i na lídra. "Sparta kromě zápasu v Plzni ještě neztratila body. Pro nás je výzvou, abychom byli druhým týmem, který ji obere," řekl trenér Luboš Kozel.

Liberec chce odčinit debakl

Čtvrtý Liberec by na Slovácku rád odčinil svůj poslední výsledek na hřišti soupeře - tříbrankový debakl v Ostravě. Jubilejní 200. zápas v nejvyšší soutěži si může připsat kapitán Slovanu Radoslav Kováč. Slovácko má doma co napravovat: před vlastními fanoušky vyhrálo jediný z posledních osmi ligových zápasů. "Musíme se semknout a ukončit nevydařenou sérii," řekl kouč Svatopluk Habanec, který si hodně slibuje od návratu uzdraveného útočníka Libora Doška. Autor 13 branek z loňského ročníku by měl vyběhnout poprvé v sezoně poté, co se zotavil z operace kolena.

Znojmo jede do Ostravy

Poslední Znojmo vyrazí do Ostravy, kterou povzbudil čtyřbodový zisk z minulých dvou zápasů. Baník jde do prvního utkání bez nedávno zesnulého kouče Ericha Cviertny, místo kterého bude oficiálním hlavním koučem Tomáš Bernady. Faktickým trenérem však dál zůstane Martin Svědík.

Příbram proti Olomouci

Příbram se poprvé představí pod staronovým hlavním trenérem Petrem Čuhelem, který před necelými dvěma týdny nahradil Františka Straku. Středočeši se zkusí chytit proti neoblíbené Olomouci, s níž v posledních třech zápasech inkasovali 12 branek. Sigma má za sebou navíc sérii tří vítězství.

Bohemians Praha hostí Jihlavu

Bohemians Praha 1905 v sobotu hostí Jihlavu a bude to premiérové měření obou soupeřů v nejvyšší soutěži. Jihlava chce napravit tristní bilanci: jako jediný tým ligy v sezoně venku ještě nedokázala získat ani bod.