Každý jiný výsledek dá naopak postupovou jistotu jejich soupeři z Vídně. „První utkání ve Vídni jsme prohráli 2:3, ale doma v Plzni to bude úplně jiné utkání. Věřím, že předvedeme dobrý výkon, vyhrajeme a udržíme si tak naději na postup ze skupiny," říká obránce Viktorie Plzeň František Rajtoral.

Výhodou hráčů Viktorie bude, že do zápasu s Rapidem půjdou jen pár dnů po výhře nad svým největším rivalem, pražskou Spartou. Vedoucí tým ligy porazili Západočeši po skvělém výkonu, když padesát minut hráli bez vyloučeného kapitána Václava Procházky.

Vítězství po tak dramatickém průběhu má pozitivní vliv na sebevědomí hráčů. 

„Naše vítězství nad Spartou je o to sladší, že jsme ji dokázali porazit o deseti. Taková výhra se dobře vstřebává. Důležité je, že po prohraných duelech ve Vídni a v Brně jsme si opět dokázali, že máme silné mužstvo. Věřím, že to potvrdíme i ve čtvrtek doma proti Rapidu," přeje si zadák Viktorie, kterého včera trenér národního mužstva Pavel Vrba zařadil mezi náhradníky pro utkání reprezentace se Srbskem a Polskem.

Plzeň si musí dát pozor na standardky

Viktorii hnala k výhře nad Spartou výrazná podpora vyprodané Doosan Areny. František Rajtoral věří, že skvělá atmosféra ze zápasu se Spartou se přenese i do zítřejšího duelu s Rapidem Vídeň. 

„Věřím, že s Rapidem to bude jak na tribunách, tak i na hřišti podobný zápas jako se Spartou a že utkání vyhrajeme," doufá světlovlasý obránce Viktorie.

Před dvěma týdny na stadionu Ernsta Happela ve Vídni ale předvedl Rapid před téměř čtyřiceti tisíci diváků svoji sílu a je s plným počtem devíti bodů v čele skupiny Evropské ligy. K postupu do jarní fáze prestižní pohárové soutěže mu tak stačí uhrát v Plzni remízový výsledek.

Jaké jsou podle Františka Rajtorala nejsilnější zbraně rakouského celku? „Hráči Rapidu velmi dobře kombinují, mají také velice nebezpečné standardní situace. Já si ale přesto myslím, že máme lepší mužstvo, že v utkání i s pomocí našich fanoušků zvítězíme," je plný optimismu zkušený zadák Viktorie.

Rapid vyprodal sektor hostů

O své příznivce se bude moci v Doosan Areně opřít i soupeř, kterého v Plzni požene dopředu početná skupina fanoušků. „Příznivci Rapidu zcela vyprodali sektor určený fanouškům hostů," potvrdil včera Deníku mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár (kapacita sektoru je zhruba 650 míst).

Do vyprodání celé kapacity stadionu chybělo včera podle mluvčího klubu necelých pět set míst.

Utkání začíná ve čtvrtek v 19.00 hod. a vysílá ho Nova Sport 2.