Hbitý štírek na své soupeře bleskovým pohybem platí, a když má den, stává se rozdílovým hráčem, který dokáže rozhodnout zápas.

I když si uvědomuje, že trénink do života fotbalisty nezbytně patří, přece jen se cítí lépe při zápase. I proto přivítal, že ani v ligové přestávce o soutěžní utkání nepřijde. V neděli ho čeká první duel osmifinále MOL Cupu proti brněnské Zbrojovce.

„Zápasy jsou určitě lepší, než když celý týden jenom trénujeme, ale teď v ligové přestávce je nutné kvalitně potrénovat," potvrzuje Petržela.

I když Viktorii čeká v reprezentační přestávce soutěžní zápas, příprava se přece jen liší. „Připravujeme se vícekrát dvoufázově, tréninky jsou také trochu tvrdší než v klasickém ligovém cyklu. Je to ale nutnost," souhlasí.

Bez hlavního kouče

V nedělním utkání proti Brnu se musí tým vyrovnat s absencí několika reprezentantů. „Kluci nám budou určitě chybět, jsme rádi spolu a jsme na sebe také zvyklí, ale teď si musí plnit reprezentační povinnosti, s tím se nedá nic dělat," říká záložník Plzně.

Viktoria má soupeři co vracet, nedávno s ním překvapivě prohrála na Moravě v Synot lize 0:1. „Hrajeme doma, takže budeme chtít hrát svůj útočný fotbal a vstřelit co nejvíce gólů, abychom si vytvořili dobrou pozici do odvety. Brno nám ale v lize ukázalo svoji kvalitu, takže nás rozhodně nečeká jednoduchý zápas," uvědomuje si.

Zápas v Doosan Areně se hraje v neděli v nezvyklou dobu už od 14.00 hodin. „Já jsem raději, když se hraje večer pod rozsvícenými reflektory, kdy přijde hodně lidí. Přiznám se, že mně tenhle brzký čas nevyhovuje," říká.

Zápas bude výjimečný tím, že Viktorii kvůli reprezentačním povinnostem kouče Karla Krejčího povedou jeho asistenti. „Trenér je teď s reprezentací a my to tak musíme brát," dodává Petržela.