"Jsem samozřejmě rád, že mi to tam padá, ale hlavní je, že máme další tři body a utekli jsme jim na pět bodů," uvedl Ďuriš na pozápasové tiskové konferenci.

Byl to už jeho jedenáctý zásah v letošním ročníku nejvyšší soutěže, díky čemuž se osamostatnil v čele ligových kanonýrů. "Ani to nemusím sledovat, protože vy novináři mi to po každém utkání připomínáte," usmál se.

Přiznal, že šlo o zvláštní zápas - loni v týmu Karla Jarolíma hostoval. "Jsem rád, že jsme to zvládli, protože Boleslav má formu a všichni to s ní mají těžké," dodal.

Dříve plnil v Plzni roli spíše bojovníka a hráče z lavičky, ovšem dění posledních měsíců to změnilo. Dnes je jasnou ofenzivní jedničkou Plzně - díky změně trenéra (Miroslava Koubka nahradil Karel Krejčí) a také díky hostování u rivala. Měl tam více útočných úkolů a zvedl si sebevědomí.

"Asi mu to hostování u nás pomohlo tak, že je teď nejlepším střelcem ligy. Samozřejmě mě mrzí, že se trefil i proti nám," řekl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. "Známe ho, proto jsem hráče upozorňoval, že je silný na přední tyči. A stejně jsme ho v jedné situaci neuhlídali," dodal.

Právě náběh na přední tyč a hlavička či pohotová teč centru ze strany patří mezi největší Ďurišovy zbraně. "Honza Kovařík má výbornou levačku. Já na jeho centry chodím naslepo a tuto sezonu mě to často trefuje. Tak jako dnes," poznamenal Ďuriš ke svému jedenáctému gólu.

Zkušený forvard tak utekl desetigólovému Lukášovi Magerovi, který se tentokráte v dresu Mladé Boleslavi neprosadil. "Magimu to teď sype jako mně a přeju mu, ať mu to vydrží," přál svému konkurentovi.

Ačkoli on sám gólem rozhodl, velkou roli v utkání sehrál i brankář Matúš Kozáčik, který v první půli za stavu 0:0 chytil hostujícímu Janu Chramostovi jasný gól. "Mladá Boleslav tu odehrála dobrý zápas, vytvořila si dvě dobré šance. Při té Chramostově už jsem se otáčel na půlku, že to bude gól, ale Koza tam vyletěl a zázračně to chytil. Hodně nám tím pomohl," dodal slovenský reprezentant.