Kouč Viktorie postrádal kromě rekonvalescenta Václav Procházky také kapitána týmu Pavla Horvátha a reprezentačního záložníka Daniela Koláře, kteří se zotavují z drobných zranění.

Gólovou přestřelku otevřel už ve třetí minutě slovenský reprezentant v barvách Viktorie Michal Ďuriš. Po půlhodině hry bylo v táboře Viktorie ještě veseleji. Obrana Levski faulovala Rajtorala a nařízenou penaltu proměnil reprezentační obránce Limberský.

Čtyři minuty před přestávkou vypálil Penev a brankář Kozáčik byl proti jeho střele ze dvaceti metrů bezmocný.

Úvod druhého dějství ale Viktorii nevyšel, už v šest minut po přestávce překonal Silva gólmana Pavlíka. V 65. minutě šla Plzeň po akci Adamova se Zemanem opět do vedení, když se trefil Bakoš. Poslední slovo měl bulharský tým, po chybné rozehrávce obrany Viktorie vyrovnal na 3:3 Gadžev.

Trenér Viktorie Pavel Vrba byl spokojen s úrovní zápasu i útočnou hrou obou týmů. „Škoda, že utkání nemohli vidět naši fanoušci, určitě bychom je potěšili," pochvaloval si plzeňský trenér. 

„Zápas měl mimořádnou kvalitu, k čemuž přispěl také soupeř, který hrál hodně ofenzivně," uvedl Vrba. „Co se týká kvality, musíme být spokojeni," řekl kouč.

Z počtu inkasovaných branek ale radost neměl. „Samozřejmě jsem nespokojen, že jsme tři branky dostali, ale na druhou stranu jsme jich stejný počet vstřelili. Měli jsme také další situace, kdy jsme mohli další góly přidat," připomněl trenér Viktorie. 

„Vzhledem k tomu, že nám chyběli ještě tři hráči, kteří se momentálně dávají dohromady, můžeme být s prvním herním testem na Kypru spokojeni. Naše posily i fotbalisté, kteří nedostávali na podzim tolik příležitostí, se ukázali jako dobrá volba," dodal trenér Viktorie Pavel Vrba.

Přípravný fotbalový zápas na Kypru:

Viktoria Plzeň - Levski Sofia 3:3 (2:1)
Branky: 3. Ďuriš, 34. Limberský z pen., 65. Bakoš - 41. Velev, 51. Silva, 70. Gadzev.

I. poločas: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Hejda, Limberský - Darida, Ďuriš - Rajtoral, Bakoš, Kovařík - Tecl.
II. poločas: Pavlík - Rajtoral, Řezník (71. Chocholoušek), Hejda, Kovařík (52. Končal) - Darida (67. Kyndl), Fillo - Štípek, Bakoš (80. Petráček), Zeman - Adamov. Trenér: Vrba.