Trenér Jaroslav Šilhavý dodržel, co sliboval už při oznámení samotné nominace na dvojzápas národního týmu. Ve druhém duelu na hřiště všechny hráče, kteří nedostali prostor při kvalifikačním střetnutí. Na hřiště tak vyběhla až na Alexe Krále úplně jiná základní jedenáctka. 

A bylo to znát. V první zajímavé šanci se sice ocitl Radim Řezník, když jeho hlavičku z dobré pozice skvěle vytáhnul brankář. Jenže pak už si vzali slovo Severní Irové…

Již v 9. minutě využil nedorozumění Josefa Hušbauera a Ladislava Krejčího Paddy McNair, jenž si došel pro prudký přízemní centr z levé strany a poslal míč kolem Jiřího Pavlenky. 

Kvalifikace jedenadvacítek Česko - Skotsko v Uherském Hradišti
Lvíčata v Hradišti remizovala se Skotskem. Takto to vypadalo na stadioně

Češi předvedli po inkasované brance několik chybných rozehrávek, po kterých dostal soupeř šance jak na zlatém podnose. Tyto krušné chvíle domácí celek přežil, ale na druhý gól se nakonec nečekalo tak dlouho. 

Po rohovém kopu se míč odrážel mezi hráči, až se ho ujal volný Jonny Evans a zvýšil skóre. O chvíli později zakončoval po centru Whyte a Pavlenka vytáhl jeden z mála kladných momentů.

Fanoušci na Letné se mohli alespoň trochu pobavit při pohledné individuální akci Krále, jehož přihrávku do vápna však nezakončil přesně Michael Krmenčík. 

Poločas hrůzy pak završili další brankou Severní Irové, kteří se dostali k míči po standardní situaci Čechů. Stačily tři přihrávky a na Pavlenku se rázem řítil samotný McNair. Domácího brankáře "vykoupal" a do prázdné branky přidal svůj druhý gól zápasu. 

Trenér Šilhavý udělal před druhým poločasem čtyři změny a Češi po přestávce začali aktivněji. Krejčí zkoušel obstřelit brankáře, ale ten jeho střelu s problémy chytil. 

Petr Čech ve výstroji hokejového klubu Guildford Phoenix.
Skvělý Petr Čech. Po konci fotbalové kariéry válí jako hokejový brankář

Domácí mužstvo bylo nadále lepší a protivníka k ničemu nepouštělo. Zároveň si však nedokázalo vypracovat žádné výrazné příležitosti až do 67. minuty. A během chvíle byl náskok hostů jednogólový. 

Nejprve se po pěkné kombinaci prosadil Vladimír Darida, hned z dalšího útoku udeřil po pěkném sólu Král. Oběma přiťuknul míč Zdeněk Ondrášek, který navázal na povedený výkon proti Anglii. 

Češi nadále tlačili, Severní Irové se za půlku dostali jen zřídka. V samotném závěru se ještě po závaru před brankářem dostal míč do sítě, čemuž ale předcházel faul Ondráška. Domácí tým tedy ztrátu i přes velké zlepšení stáhnout nedokázal a prohrál 2:3.

Česká republika - Severní Irsko 2:3 (0:3)
Branky: 67. Darida, 68. Král - 9. a 40. McNair, 23. Evans

Sestava ČR: 
Pavlenka - Řezník, Simič (46. Čelůstka), Kúdela, Krejčí (75. Masopust) - Hušbauer (65. Schick), Kalvach (46. Darida) - Zmrhal (46. Bořil), Král, Kopic - Krmenčík (46. Ondrášek)

Diváci: 9139