"V naší situaci byla změna potřeba. Pulpit je impulzivní trenér. Působí tak, nepřetvařuje se. Bodů máme málo, jsme pořád blízko sestupu. Doufám, že se nás ten padák týkat nebude," řekl novinářům po zápase ve Zlíně brankář Příbrami Aleš Hruška, který čistým kontem pomohl alespoň k bodu.

"Jeli jsem do Zlína pro tři body. Pokud by se to podařilo, tak bychom se výrazně přiblížili záchraně. Podle toho, jak se utkání vyvíjelo, ale bod bereme," řekl Hruška.

Příbrami nevyšel první poločas, v němž Zlín zahazoval jednu slibnou střeleckou šanci za druhou. "O poločase se v kabině nic nedělo. První půle nebyla z naší strany hrozná. Zlín má také svou kvalitu. Nemohli jsme přece počítat s tím, že vyhrajeme 5:0," uvedl Hruška.

Čisté konto

Pro trenéra Pulpita měl sobotní duel zvláštní příchuť. Před půldruhým rokem jej vedení Zlína s odkazem na změny ve struktuře klubu odvolalo. "Prémie nám za to, že se vrací do Zlína, nevypsal. Ale motivoval nás. Zlín měl dokonale přečtený. Řekl nám, jak na něj máme hrát. Bohužel nám to gólově nevyšlo. Ale po dlouhé době jsme udrželi čisté konto," řekl středopolař Josef Hnaníček, který mohl v 65. minutě utkání rozhodnout.

"Dostal jsem krásný centr od Štípka. Moji hlavičku bohužel brankář chytil. Myslím si, že jsem střelu i dobře umístil. Je to škoda," posteskl si Hnaníček.

Připustil, že příprava na zápas byla odlišná. "V šatně bylo i více legrace. Trenér Tobiáš nás také motivoval, ale už jsme nevěděli, co máme hrát. Uvidíme, jak bude mít nyní trenér přečtenou Slavii," řekl Hnaníček.

Je přesvědčen, že současný dvoubodový náskok na Olomouc by bez dalšího zisku na záchranu nestačil. "Myslím si, že Sigma ještě nějaké body uhraje. Hlavně doufáme, že klopýtne ve středu. Když Slovácko porazilo doma Spartu, tak by mělo zvládnout i Olomouc. My chceme bodovat jak se Slavií, tak v Jablonci," dodal Hnaníček.