„Po losu se mi vybavila nejen Chelsea, ale i před tím Liverpool. A samozřejmě také Manchester United, proti kterému jsem hrál naposledy (ještě za Midtjylland)," řekl Kadlec na úterním setkání s novináři. „Největší zážitek je asi zápas s Chelsea, kde jsme do poslední minuty sahali po super výsledku," uvedl.

Sparta před dvěma lety vedla v odvetě v Londýně 1:0, v nastavení ale Chelsea vyrovnala a po remíze 1:1 postoupila do osmifinále Evropské ligy. „Já měl v devadesáté minutě šanci na 2:0 a kdybych proměnil, tak bychom šli dál. To byl od nás všech výborný zápas," řekl Kadlec.

Letenský celek sice od roku 1983 nedokázal v pohárech nad anglickými kluby zvítězit, podle Kadlece ale Spartě ostrovní fotbal sedí. „Ani s Liverpoolem a Chelsea jsme nepostoupili a ani jsme žádný zápas nevyhráli, ale byly to vyrovnané zápasy. Asi by nám to i teď mohlo vyhovovat," míní.

Southampton čeká na výhru 

Zatímco Sparta v domácí soutěži ještě neprohrála, Southampton ve čtyřech kolech anglické ligy stále čeká na vítězství. Podle Kadlece to však nebude hrát roli. „Ty zápasy neodehráli špatně, navíc měli těžké soupeře – nastoupili proti Arsenalu a Manchesteru United. Mají dobrý tým a je jen otázka času, kdy začnou stoupat tabulkou," uvedl.

Na Southampton se sice Sparta začala připravovat až dnes, Kadlec ale má některé z protihráčů nasledované. „Z Feyenoordu si pamatuju Clasieho, proti kterému jsem hrál. A na Euru jsem sledoval portugalského stopera Fonteho. Je to taková výzva, zahrát si proti mistru Evropy," prohlásil český reprezentant.