Po dalším z kritiků, někdejším reprezentantovi Ladislavu Vízkovi, chce Berbr 100 tisíc korun a omluvu, kterou požaduje i od Antonína Korduly. Informovaly o tom servery Aktuálně.cz a isport.cz s odkazem na Kovaříkovo prohlášení.

Berbr už dříve avizoval, že se proti nařčením z mafiánských praktik rozhodl bránit soudní cestou. Kovařík a Vízek nyní doplnili bývalého asistenta Kordulu, který už vyrozumění o žalobě obdržel začátkem roku. O termínu soudních jednání zatím není rozhodnuto.

S obviněním o mafiánských praktikách jako první v srpnu vystoupil Kovařík, který následně ukončil kariéru rozhodčího. Zastupovat ho proti Berbrovi bude právnička Markéta Haindlová, šéfka České asociace fotbalových hráčů a bývalá předsedkyně odvolací a revizní komise FAČR.

Posléze se ke kritice přidali i někteří další sudí. Za Berbra s Damkovou se tehdy naopak postavili nejlepší český rozhodčí Pavel Královec s Janem Jílkem, kteří odmítli, že by místopředseda asociace sudí ponižoval nebo zastrašoval. Podporu vyjádřila i sama komise, zatímco předseda FAČR Miroslav Pelta připustil, že Berbrův vliv na komisi není zcela v pořádku. Současně ale uvedl, že aféra může být součástí mocenského boje o osamostatnění první ligy.