Premiérový zápas sledovalo 6 091 diváků. A mohlo jich být ještě o několik stovek více. Řada fanoušků se totiž na stadion kvůli dlouhým frontám u pokladen nedostala.

Jedním z nich byl třeba bývalý hokejový reprezentant Filip Kuba, který na fotbal vyrazil se synem. „V řadě u pokladny jsem stál asi třicet minut a posunul se o pár metrů. Doopravdy skvělá organizace," řekl s notnou dávkou ironie hokejový mistr světa z roku 2001, který zápas nakonec sledoval doma.

„Prostě jsem to vzdal a šel se dívat na televizi. Stejně bych velkou část prvního poločasu nestihl," kroutil hlavou hráč se zkušenostmi z NHL.

I když na stadioně chyběl baníkovský kotel (ultras bojkotují domácí zápasy), nálada byla hlavně v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil ghanský útočník Francis Narh, velice dobrá. „Atmosféra se mi líbila. Hlavně, když jsme vstřelili góly, tak to hučelo z ochozů velice slušně," řekl kapitán Baníku Michal Frydrych, který ale na druhé straně potvrdil, že doma se ve Vítkovicích jeho celek ještě necítí.

„Musíme si na stadion ještě zvyknout. Vždyť jsme tady trénovali jen dvakrát a odehráli jeden přípravný zápas. To je málo. Bude nám to ještě chvíli trvat," připomněl Frydrych.

Nejsledovanějším hráčem večera byl ale podle očekávání útočník Mladé Boleslavi Milan Baroš, který poprvé v kariéře nastoupil proti svému mateřskému klubu. I bývalému reprezentantovi, který nastoupil na druhý poločas, se atmosféra utkání líbila. A to i přesto, že zapochyboval o nahlášené návštěvě šesti tisíc diváků.

„To fakt nevím, řekl bych, že tady byly tak čtyři tisíce," usmál se. „Ale lidi byli každopádně slyšet a nebyla tu špatná atmosféra. Ale Bazaly jsou Bazaly, co si budeme povídat," dodal Baroš.