"Pro mě to spíš bylo k pobavení. Hlavní je, že jsme doletěli a nebyly žádné potíže," řekl Brabec novinářům na večerní tiskové konferenci na stadionu Krasnodaru. "Ani s letem jsem neměl problém, protože létat se nebojím," dodal třiadvacetiletý stoper.

Zpoždění netrápilo ani trenéra Zdeňka Ščasného. "Sice jsem chtěl, aby hráči nikde dvě hodiny nestáli a byli rychle na hotelu, protože v tomhle režimu čtvrtek - neděle je každá hodina odpočinku dobrá, ale komplikace to určitě nebyla," prohlásil letenský kouč.

Sparta bude v Krasnodaru hájit těsnou domácí výhru 1:0, když na Letné zaskočila soupeře rozestavením se třemi obránci. Podle Brabce je však jedno, jak Pražané nastoupí ve čtvrtek. "Bylo vidět, že ani jedna varianta nám nedělá problém. Oba způsoby jsou navíc v určitých věcech stejné a podobné. Velká změna to pro mě není," prohlásil.

Sparta v Evropské lize ještě neprohrála a kdyby sérii prodloužila i v Krasnodaru, zahrála by si poprvé v klubové historii osmifinále soutěže. "Myslím, že o té sérii moc nepřemýšlíme. Spíš nás baví to, že můžeme hrát Evropskou ligu proti kvalitním soupeřům. Jsou to jiné zápasy než v české lize," uvedl Brabec.

Zatímco o neporazitelnost se Sparta dělí s Liverpoolem, Laziem Řím a Schalke, jednu statistiku ovládá. Nasbírala nejvíc faulů (135) a žlutých karet (22). A důrazná hra může být podle Brabce i klíčem k postupu přes Krasnodar. "Nejsme úplně favorit a ani jsme nebyli před prvním zápasem. A v mnoha situacích to bylo postavené tak, abychom hráli agresivně a byli důslední. Je to o detailech v osobních soubojích, proto žádný nechceme podcenit," dodal.