"Jsem strašně spokojený, že se nám povedl ten krok do Evropy," oddechl si trenér Pavel Vrba. Sparta si zajistila minimálně Evropskou ligu. O Ligu mistrů se utká příští týden s Monakem. "V Monaku jsem byl na dovolené, teď pracovně, tak snad to bude stejně příjemné."

Na stadion mohlo přijít devět tisícovek fanoušků a ti se od začátku nenudili. Hrál se útočný a bojovný fotbal, bez většího množství gólových šancí, ale se spoustou zajímavých momentů.

Stejně jako před týdnemv Rakousku, tak i tentokrát se Sparta dočkala rychlého gólu. Postaral se o něj v 16. minutě Moberg-Karlsson, který proměnil penaltu po faulu na Peška.

Osmnáctiletý gólman Antonín Kinský se upsal v Edenu na čtyři roky.
Nová posila mezi tyče mistra. Kinský junior je slávistou

Ještě v minulé sezoně by tenhle gól znamenal pro Letenské postup. Po zmiňované porážce 1:2 by jim výhra 1:0 v odvetě zajistila postup, ovšem od tohoto pohárového ročníku se zrušila výhoda gólu ze hřiště soupeře a tak musel přijít ještě jeden.

A povedlo se. Přišel sice až devět minut před koncem zápasu, ale byl zasloužený. Postaral se o něj Jakub Pešek, který do sítě nenápadně dorazil přihrávku do šestnáctky.

Unikum: Slavia půjčila mistrovský pohár fanouškům. Tady akce v Kamenici nad Lipou
Úžasné gesto Slavie: Originální trofej dostali fanoušci, šli na Říp i do hospod

Na Letné v tu chvíli vybuchla obrovská euforie, ale o chvíli později na pár vteřin stadion oněměl. Obrana Sparty totiž úplně zapomněla na Petroviče, který ale v jasné gólové šanci tváří v tvář Nitovi neuspěl.

Pak už následoval jen závěrečný hvizd a velká radost. Sparta jde dál. V bitvě o Ligu mistrů si to Letenští rozdají s Monakem.