Třiadvacetiletý rodák z města Stara Pazova se v jedenácti letech dostal do slavného Partizanu Bělehrad a prošel tam všemi mládežnickými kategoriemi. V lednu 2012 pak podepsal s Partizanem první profesionální kontrakt, ačkoli v té době hostoval v druholigovém Teleoptiku.

V září 2012 debutoval v dresu prvního týmu Partizanu, za který celkem odehrál 35 zápasů a dal 10 branek. Tu nejcennější zaznamenal v květnu 2013, když v derby s Crvenou zvezdou Bělehrad v 90. minutě zamířil přesně z přímého kopu a zařídil Partizanu mistrovský titul.

Už tehdy snil o angažmá v německé lize. "Pokud bych si mohl vybrat, zvolil bych Bundesligu. Líbí se mi," říkal tehdy v rozhovorech.

Proto nebylo překvapení, že když v lednu 2014 přišla s nabídkou Borussia, Jojič neváhal ani okamžik. Dortmund za něj zaplatil dva miliony eur (asi 54,5 milionu korun) a on podepsal smlouvu na 4,5 roku. "Je to typický přestup Dortmundu. Riskantní, ale s velkým potenciálem. Věříme, že se Miloš prosadí a potvrdí svůj velký talent," řekl tehdy šéf Dortmundu Hans-Joachim Watzke.

Kehl si z něj dělal legraci

A Jojič se prosazoval rychleji, než se čekalo. Pomohl mu k tomu i raketový vstup do Bundesligy, když hned při své premiéře v dresu Dortmundu už po 17 vteřinách po příchodu na hřiště překonal brankáře Frankfurtu Kevina Trappa.

Žádný jiný hráč v historii soutěže tak rychle gól při debutu nevstřelil. Navíc šlo o třetí nejrychlejší zásah střídajícího hráče v dějinách.

"Já se snažil 17 let, abych se zapsal do historie a jemu na to stačilo 17 sekund," žertovala dlouholetá opora Dortmundu Sebastian Kehl.

Jojič následně dohrál ročník s bilancí 10 zápasů a čtyř vstřelených gólů. V uplynulé sezoně sice tolik příležitostí nedostal, když za celý ročník nastoupil do deseti zápasů, o to větší motivaci má zazářit na šampionátu jednadvacítek, kde mu výkony mohou vynést větší klubové vytížení. Zvláště když Dortmund po změně trenéra čeká v létě zřejmě řada změn.

"Chci uspět jako každý hráč v týmu. Bez toho nemá cenu na turnaj ani jezdit. Že máme kvalitu, jsme ukázali už v baráži se Španělskem. Teď jsme trápili silné Německo. Věřím, že budeme odjíždět s úsměvem na tváři," prohlásil Jojič před sobotním duelem s Českem.