Teď si ještě užije dovolenou a v pondělí 19. června se již bude hlásit na prvním tréninku v novém působišti. „Mám smlouvu na rok. Pokud bude oboustranná spokojenost, tak není problém se domluvit na dalším pokračování," řekl PAVEL ČERNÝ.

Kdy se rozhodlo o vašem přesunu do Pardubic?
Před týdnem mě kontaktoval pan Zavřel, hned druhý den jsme si dali schůzku a prakticky během patnácti minut jsme doladili detaily a byli jsme domluveni na podmínkách. Ve středu jsem smlouvu podepsal.

Obdržel jste nabídky i z jiných klubů?
Měl jsem asi pět nabídek. Preferoval jsem to, že zůstanu v regionu, mám to blízko domů. Tato nabídka se mi po zvážení zdála jako nejlepší.

Jak se odchází z klubu, kde jste vyrůstal a strávil tam mnoho let?
Už o mě nebyl v Hradci zájem. Život jde dál, jsem profesionál a jsem především rád, že můžu pokračovat s fotbalem na této úrovni. Setkáme se s Hradcem v jedné soutěži. Jsem spokojený, že budu moci ukázat, že na druhou ligu ještě pořád mám.

Po roce si opět zahrajete ve Fortuna národní lize. Co od soutěže očekáváte?
Je to o soutěž níže, ale spíše se dívám na to, že pardubické mužstvo chce hrát kombinační fotbal, což mi bude vyhovovat. Druhá liga je zároveň o důrazu, s tím taky nebude problém. Sledoval jsem Pardubice už v minulé sezoně, proto jsem se divil, kam až v tabulce spadly. Nakonec se dostaly do klidného středu a tam se budeme chtít pohybovat i v letošní sezoně.

Bude vzájemný zápas ve východočeském derby hodně pikantní a vyhecovaný?
Vyhecované je to především pro fanoušky. Já jsem to zase jako extra zápas nebral, byl to soupeř jako každý jiný. V každém utkání chci vyhrát, to je hlavní.

Stihl jste si promluvit i s někým z nových spoluhráčů? V Hradci jste se potkal s Davidem Přibylem či Janem Shejbalem…
S oběma jsem byl v kontaktu a vyptával jsem se jich na různé věci, abych věděl, do čeho jdu. I proto jsem se rozhodl pro Pardubice. S Příbou se známe asi od sedmi let, prošli jsme všemi kategoriemi, v chlapech jsme spolu dlouho působili. Potom přestoupil sem, nyní ho následuji, už se nejen na něj těším.

Koho z dalších pardubických spoluhráčů již znáte?
Neznám sice všechny kluky, ale většinu snad ano. S některými se potkávám řadu let na trávníku. Vím, že tady jsou šikovní hráči a těším se na spolupráci.

Bavili jste se již s trenérem Krejčím, co od vás očekává?
Trenér mě kontaktoval, krátce mi něco nastínil, ale zase ne tolik podstatného. To hlavní přijde až s prvním tréninkem.

Konzultoval jste přesun do Pardubic i s otcem, rovněž bývalým hráčem a ikonou Hradce Králové?
S tátou jsme to nijak nekonzultovali. Jen jsem mu to dopředu oznámil, aby potom nebyl překvapený, že k přesunu dojde.

Pavel Černý: Přes 100 ligových startůNarozen: 28. ledna 1985 (32 let)
Předchozí působiště: FC Hradec Králové, FK Baumit Jablonec, FK Akžajyk, Ordabasy Šymkent (Kazachstán)
Kariéra: Odchovanec Hradec Králové odehrál 106 utkání v české nejvyšší utkání. Poprvé nastoupil v 17 letech proti Blšanům při ligové derniéře jeho otce (Pavel Černý starší nastoupil i za reprezentaci a získal dva ligové tituly s pražskou Spartou). V letech 2012 – 2014 působil v Kazachstánu, pak se vrátil zpět na východ Čech.