Angličané před zápasem s Čechy od pondělí do čtvrtka vyzkoušejí prostředí NH hotelu v bezprostřední blízkosti stadionu, na němž by také měli trénovat. Stejně tak otestují tréninkový areál v Řepčíně. V plánu mají i modelové utkání, návštěvu některé z fotbalováých škol a dětského domova. „Není to honba za politickými body a budování fanouškovské přízně pro období turnaje, ale jejich běžná praxe," píše web mistrovství.

„Mají ohromně profesionální přístup, ale to neznamená, že by si něco vymýšleli. Bydlet by měli na pokojích po dvou a to včetně početného vedení týmu. Přivezou si svého kuchaře, který nechce nahradit hotelového, ale spíš jen doplnit to, na co jsou zvyklí," prozradila Michaela Hauserová z britské ambasády v Praze.

Do začátku mistrovství Evropy zbývá jen málo přes sto dní. Úvodní duel sehrají v Praze Češi proti Dánům 17. června. O den později se rozběhnou boje i v moravské části šampionátu olomouckým zápasem Itálie – Švédsko. Andrův stadion bude hostit celkem čtyři utkání včetně jednoho semifinále.