"Já se na to naopak těším. Pro tyhle zápasy člověk fotbal hraje. Každý sní o zápasech s nejlepšími týmy a je to veliká výzva," řekl Čech pro svůj oficiální web.

Reprezentačního gólmana ani nestraší vynikající forma Bayernu, který vyhrál 12 posledních zápasů s průměrem 3,3 vstřeleného gólu na utkání. "Bayernu se enormně daří i v útoku a my budeme muset hrát i v defenzivě na sto procent, abychom jim nedali šance. Půjde o zajímavé srovnání. Tohle je přesně ten zápas, který může celou sezonu ještě více nakopnout. Pokud vyhrajeme, budeme mít další tři utkání, abychom si v nich postup ze skupiny uhráli," prohlásil gólman Arsenalu.

V brance Arsenalu to bude v Lize mistrů jeho premiéra. Při předchozích porážkách s Dinamem Záhřeb a Olympiakosem Pireus dostal přednost konkurent David Ospina. "První zápas za Arsenal v Lize mistrů a hned s Bayernem. Vyšlo to pěkně. Bude to jiné jen v tom, že půjde o první utkání v téhle soutěži v novém klubu, ale jinak už jsem těžkých zápasů v Lize mistrů odchytal spoustu," řekl Čech.

Proti Bayernu už v kariéře několikrát nastoupil. Poprvé ještě v dresu Sparty, naposledy v roce 2013 v Praze za Chelsea při Superpoháru UEFA. "Sice jsme ho prohráli na penalty, ale náš výkon byl dobrý, stejně jako úroveň zápasu. Jen doufám, že teď se vítězství přikloní na správnou stranu," dodal s úsměvem.

Potřebují vyhrát

Výhru Arsenal potřebuje o to víc, že jako favorit selhal v Záhřebu i doma s Olympiakosem. Další porážka a vidina odvety v Mnichově by dostala Londýňany do svízelné situace. "Potřebujeme vyhrát, nebo minimálně neprohrát, abychom dál měli šanci na postup. Utkáme se s týmem, který je favoritem na celkové vítězství v Lize mistrů. Navíc teď překonali rekord bundesligy, když vyhráli prvních devět zápasů sezony. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale jsme v situaci, kdy to musíme zvládnout," řekl Čech.
"Za Bayern hovoří výsledky. I když se kádr trošku změnil, pořád mají top hráče a je vidět, že jim to šlape. Bude to zajímavá konfrontace, protože právě v těchto těžkých zápasech se ukáže skutečná síla týmu. Je to zápas o všechno, a když ho zvládneme, určitě nám to dodá sebevědomí," dodal.

Věří však také, že Arsenalu pomůže nedávná výhra 3:0 nad Manchesterem United. "Bylo důležité, že jsme teď dokázali potvrdit výhru nad Manchesterem United i proti Watfordu. Po reprezentační pauze jsme totiž v kompletní sestavě měli v podstatě jediný společný trénink. Jak máme hráče z celého světa, každý se vrací ze srazů jinak. A ten nejbližší zápas je proto vždycky velká neznámá," řekl Čech.

"Jsem rád, že jsme to zvládli. Na Bayern jdeme patřičně nažhaveni a věřím, že je v našich silách, abychom to zvládli a měli situaci ve skupině trochu ve svých rukou," dodal.