„Nejhorší letošní výkon v Evropské lize,“ mračil se trenér Jindřich Trpišovský. Na startu utkání připomínal Stadion Matmut Atlantique spíš město duchů. Důvodem byl i trest pro příznivce Slavie. Těm UEFA za výtržnosti v Dánsku zakázala vstup nejen do sektoru hostí, ale i na zbylé tribuny.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Faktor jménem Trpišovský. Muž, který Slavii přetvořil v český fotbalový fenomén

Co se hry týče, nedařilo se. Slávisté působili pasivně, přísnější měřítko splnil pouze gólman Ondřej Kolář. I Josef Hušbauer uznal: „Soupeř byl lepší i rychlejší hned od první minuty zápasu.“

Bordeaux, v jehož sestavě se objevilo pět hráčů mladších třiadvaceti let, se chtělo předvést. Mladíci dělali Pražanům potíže, díky Kolářovi se ale prosadili „pouze“ De Préville a Koundé. Slávistům vázla souhra i komunikace a nebyl nikdo, kdo by strhl ostatní.

„Promarněný postup. Stejně jako loni o něj musíme bojovat do posledního kola,“ podotkl Hušbauer. Na agresivitě slávisté přidali až za stavu 0:1, vyrovnávací trefa jim ale nebyla přána. Blízko byl Sýkora, kterého uvolnil Souček, trefil však jen brankáře.

„Tomáš mi to dal nádherně. Já míč bohužel trefil patou, takže to dopadlo, jak to dopadlo. Moje chyba,“ kál se čtyřiadvacetiletý záložník.

Evropská liga: Bordeaux - Slavia Praha
Oslavy postupu se odkládají. Slavia prohrála v Bordeaux 0:2

Za dva týdny tak musejí slávisté proti Zenitu, vedoucímu týmu ruské ligy, minimálně remizovat. K postupu by v případě další porážky stačila také „plichta“ domácí Kodaně s Bordeaux.

Pokud by ale Slavia znovu padla a jeden z dvojice zmíněných soupeřů triumfoval… To by Vršovické včerejší blamáž vyšla opravdu draho.