ČTĚTE TAKÉ: Jak na Lazio? Jako proti Krasnodaru, má jasno trenér Sparty Ščasný

„Čekám velmi složitý zápas. Sparta je stejně jako my v Evropské lize ještě neporažena, dostává málo gólů a z těchto důvodů to bude opravdu velmi obtížné," říká trenér italského celku Stefano Pioli.

Ten má se svými svěřenci úplně jinou situaci v domácí soutěži, než zažívá Sparta. Pražané vyhlásili boj o mistrovský titul a Evropa je pro ně příjemným bonusem. Naopak Lazio je v tabulce blíže středu než špičce a o to větší motivaci uspět na mezinárodním poli má.

„Výsledky v italské Serii A nic neznamenají. Jsme dobře připraveni a v letošním ročníku Evropské ligy jsme už opakovaně dokázali, že se umíme od ligy odpoutat a zabrat. Když budeme pokračovat s tou energií, kterou do toho hráči dávali, tak to na hřišti bude vidět. To, co bylo dosud v italské lize, se v Praze nebude počítat. Pro nás je důležité si odvézt pozitivní výsledek. Zápas trvá 180 minut," dodává.

Italové očekávají agresivní hru od Sparty a hodlají odpovědět stejnou mincí. „S tím nebudeme mít žádný problém. V Evropě to ani jinak nejde. Stejné to bylo i proti Galatasarayi, kdy byla naše odpověď na hru soupeře účinná a vedla k postupu," dodává kouč, který má se Spartou i zkušenosti jako hráč.

Triumf ve stínu tragédie

V roce 1985 se s ní utkal ve čtvrtfinále Ligy mistrů. „Prohráli jsme v Praze 0:1, ale protože jsme předtím doma vyhráli 3:0, tak jsme postoupili. Tehdy jsme Ligu mistrů s Juventusem vyhráli, ale bylo to proti Liverpoolu vítězství bez radosti," vzpomíná na jeden z nejčernějších dnů fotbalové historie, když na stadionu v Bruselu přišlo díky nepokojům v hledišti při zápase o život 39 lidí a stovky jich bylo zraněno.

Po disciplinárním trestu bude mít trenér Pioli k dispozici proti Spartě senegalského útočníka Keitu.

„Jsem připraven, ať už bych nastoupil jako vysunutý ofenzivní záložník nebo na straně. Uvědomil jsem si svoji chybu. Jsem mladý hráč, dělám je, ale těmi se učím. O to více jsem motivován," řekl Keita.

I on čeká proti Spartě tvrdý a agresivní zápas. "My se hlavně musíme soustředit sami na sebe, nekoukat se na soupeře. Cítím veliké odhodlání celého týmu," prohlásil sebevědomě.