A právě v tomto utkání Premier League se podle britských médií rozhodne o budoucnosti Josého Mourinha.

Klopp v předchozích utkáních remizoval v domácí soutěži s Tottenhamem (0:0) a Southamptonem (1:1) i v Evropské lize s Kazaní (1:1). Až ve středu se Liverpool díky trefě Nathaniela Clynea ze 17. minuty dočkal prvního triumfu pod německým koučem.

"Cítím se mnohem lépe než po remíze, ale nemyslím si, že ostatní zápasy byly o moc horší než tento. Největším rozdílem je výsledek," řekl Klopp na tiskové konferenci.

"Minutu po minutě jsme se zlepšovali, pokrývali prostory, hráli svůj fotbal a vytvářeli si šance. Sice nám chyběla opravdová zkušenost, ale jsem spokojený, chlapci si vedli opravdu dobře," přidal osmačtyřicetiletý nástupce Brendana Rodgerse.

Proti Bournemouthu se mu vedle debutujících mladíků Camerona Brannagana, Connora Randalla a Joaa Carlose Teixeiry líbil i výkon Brazilce Roberta Firmina, jenž po letním příchodu z Hoffenheimu zatím nedokázal v Liverpoolu naplnit vysoká očekávání.

"U nového hráče je takový výkon důležitý, ale mně nic dokazovat nemusí, protože ho znám velmi dobře," upozornil bývalý kouč Dortmundu. "Je připravený na tuhle ligu, je fyzicky i technicky dobře vybavený a většinou je jistý i v zakončení. Prostě dobrý hráč," dodal Klopp.

V sobotu ho čeká zajímavý souboj s Mourinhovou Chelsea, která se v nové sezoně mimořádně trápí. Po deseti kolech je obhájce titulu až na patnáctém místě a v Ligovém poháru vypadla na penalty se Stoke.

Britská média navíc spekulují o tom, že pokud "Blues" doma prohrají i s devátým Liverpoolem, kritizovaný portugalský kouč dostane podruhé v kariéře od ruského majitele Romana Abramoviče výpověď.