„Skočil jsem tam a pak jsem už jenom viděl míč v brance,“ popisuje vyrovnávací zásah jeho autor.

Hronek zužitkoval střílený centr Ekpaie, prudkou hlavičkou poslal míč mimo dosah bezmocného gólmana Rady. „Bod je pro nás zlatý,“ ví zlínská pětka.

Ševcům to proti Dukle nejde. Účastník základní skupiny Evropské ligy Pražany od návratu do ligy nikdy neporazil. Bídnou bilanci nevylepšil ani v sobotu. „O tom jsem nic nečetl. Dukla ale vždycky byla kombinační tým a dělá problémy všem soupeřům,“ připomíná Hronek.

I když Fastavu zimní příprava vyšla a i generálka se Slovanem Bratislava předčila očekávání fanoušků, úvodní jarní duel přinesl spíše rozpaky. Výkon domácích příliš přesvědčivý nebyl, ševci pořádně začali hrát, až když prohrávali. „Bylo to první utkání, fotbal byl oboustranně opatrný. Bylo to hlavně o bojovnosti. Jinde se však hrálo stejně, což je celkem normální,“ myslí si Hronek. „První dvě kola se budou týmy vzájemně oťukávat, až se do toho postupně dostanou. Alespoň že máme bod, se kterým se tentokrát musíme spokojit,“ přidává.

Zlínský kouč Bohumil Páník
Někteří hráči neodvedli to, co v přípravě, zlobí se trenér Páník

Ševci sice pořádnou šanci neměli, přesto mohli jít v 57. minutě do vedení. Mehanović ale penaltu nařízenou za evidentní ránu Podaného loktem na Vukadinoviće zahodil. „Kdybychom proměnili penaltu, třeba by to vypadalo jinak a gól jsme nedostali,“ přemítá Hronek. Nešťastnému Bosňanovi nic nevyčítal. „To se stává. Brankář Rada střelu vystihl,“ připomíná skvělý zákrok hostujícího gólmana záložník Fastavu.

Pražané nepříjemnou chvíli přečkali a ihned selhání protivníka potrestali. Po centru Podaného hlavou udeřil nepokrytý Tetour. „Po penaltě to bylo rozhárané. Byl to chvilkový výpadek,“ říká Hronek.

Toho trenér Páník poslal ve druhém poločase do útoku. Tento tah se jednašedesátiletému kouči vyplatil. Hronek zastínil Beauguela a srovnal na konečných 1:1. „Na hrotu to bylo dobré. Já rád běhám, bojuji. Mně to tam vyhovuje,“ usmívá se vysoký fotbalista.
Problémy s útočníky nevnímá. „Jsou horší věci. Je nás hodně, může tam jít kdokoliv,“ mává rukou.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 17. kole doma remizovali s Duklou Praha 1:1.
Plichta na úvod. Ševci nedali penaltu a obrat pak nestihli

Ševci se po vyrovnání zvedli, na vítězství ale nedosáhli. Naopak v nastavení ještě inkasovali, gól Dukly však kvůli ofsajdu neplatil. „Strach jsem neměl. I když jsem byl na druhé straně hřiště, tak jsem hned viděl, že je zdvižený praporek,“ říká. Zatímco promrzlí diváci spěchali po závěrečném hvizdu sudího Příhody rychle domů, hráčům teplota kolem nuly až tolik nevadila. „Když běháte, je vám za chvíli teplo. Na druhé straně v tomhle počasí není ideální sedět devadesát minut na tribuně a mrznout. Musíme lidem poděkovat, že přišli. Rozhodně bych s nimi neměnil,“ dodává Hronek.

Kapitán Hnaníček prodloužil ve Zlíně smlouvu Jednatřicetiletý fotbalista Josef Hnaníček prodloužil se zlínským klubem smlouvu do konce roku 2019 „S rodinou jsem tady spokojený, máme tu vše co potřebujeme, těším na další práci, která mě ve Zlíně čeká,“ uvedl těsně po podpisu zlínský stoper nebo střední záložník.