Uvedla to policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Během řádění fotbalových výtržníků policie zadržela celkem 31 osob. "Omezen na osobní svobodě v souvislosti s protiprávním jednáním při sobotním fotbalovém utkáním již v tuto chvíli není nikdo," uvedla Holčáková.

Čtyři muži byli obviněni z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. "Dalším dvěma mužům bylo sděleno podezření ve zkráceném přípravném řízení. U jednoho se jednalo o výtržnictví, u druhého pak o výtržnictví a násilí na úřední osobě," uvedla Holčáková.

V krajním případě hrozí obviněným až šestileté vězení.

Co bude následovat? Policie hledá další výtržníky. V současné době se prý soustředí například na analýzy obrazových záznamů, identifikaci maskovaných osob či upřesnění způsobených škod.

Řadění fotbalových chuligánů vyvrcholilo v Ostravě během přestávky, když se zhruba stovka ostravských výtržníků, mezi nimiž zřejmě byli i Poláci, pokusila dostat do sektoru hostů. Na policisty házeli různé předměty, například pyrotechniku a kameny, napadali je údery, kopanci nebo i skokem na záda. Na stadionu Bazaly rváči hlásící se k ostravskému klubu vytrhali desítky sedaček a zničili i plot.

Při zásahu bylo většinou lehce zraněno celkem 11 policistů. Mezi zadrženými byli příznivci obou fotbalových týmů. Mnozí z nich byli podnapilí. Druhý poločas kvůli nepokojům na stadionu začal zhruba o dvacet minut později.