Bale si v Lisabonu zvrtl na začátku druhého poločasu pravý kotník a dnešní podrobná vyšetření podle oficiálního vyjádření Realu potvrdila poškození šlach. Nutnou dobu rekonvalescence ale lékaři neupřesnili. "Jeho léčbu budeme pečlivě sledovat," uvedl klub.

Svěřence trenéra Zinédina Zidana v sobotu čeká duel proti Gijónu, bojujícímu o záchranu. Španělskou ligu vede Real o čtyři body právě před Barcelonou.

Ronaldo se neprosadil

V Lisabonu to měl být večer Cristiana Ronalda, který nastoupil proti svému bývalému klubu a navíc mohl jako první hráč v historii dosáhnout na hranici sto gólů v pohárech. Portugalská hvězda se však neprosadila a hrdinou Realu byl Karim Benzema, jenž tři minuty před koncem rozhodl o vítězství hostujícího celku.

Real poslal v prvním poločasu do vedení Raphaël Varane, v 80. minutě ale z penalty vyrovnal Adrien Silva. A to i přesto, že domácí od 64. minuty hráli bez vyloučeného Joaa Pereiry. "Bylo to těžké, ale to jsme čekali. Sporting se proti nám vyhecoval, a když hrajete každý třetí den, tak někdy prostě musíte vítězství urvat jako teď my," uvedl Zidane.

"Musím ocenit, že jsme se nevzdali. Vyrovnání nás mohlo srazit, ale zvedli jsme se a dali další gól. Nebylo to snadné, ale získali jsme tři body a v posledním kole nás čeká finále proti Dortmundu," připomněl kouč závěrečný duel, ve kterém si Real v případě vítězství může zajistit první místo ve skupině.

Sporting po prohře čeká už jen boj o třetí příčku zaručující místo v Evropské lize. "Štěstí nám nepřálo. Zase jsme proti Realu předvedli skvělý výkon, ale neuspěli jsme," řekl záložník William Carvalho. "Teď je naším cílem postup do Evropské ligy. Ale i kdyby se to nepovedlo, tak jsme získali další zkušenosti a opustíme Ligu mistrů se zdviženou hlavou," dodal.

TAKÉ ČTĚTE: Leicester píše v LM další díl pohádky. Ranieri: Je to neuvěřitelné