Zároveň se Di María stal pátým nejdražším hráčem historie. Na Old Traffordu podepsal pětiletou smlouvu.

Šestadvacetiletý krajní záložník, jenž velkou měrou pomohl Argentině na šampionátu v Brazílii ke stříbrným medailím, překonal dosavadní rekordní odstupné 50 milionů liber, které v roce 2011 Chelsea zaplatila Liverpoolu za španělského útočníka Fernanda Torrese.

"Jsem ohromně šťastný, že přicházím do Manchesteru United. Moc jsem si to ve Španělsku užil a zajímalo se o mě hodně klubů, ale United byl jediný klub, kvůli němuž bych opustil Real Madrid," řekl Di María.

Za madridský celek hrál pět sezon a získal s ním ligový titul, triumf v Lize mistrů i Superpoháru a dvakrát Španělský pohár. Real ho koupil z Benfiky Lisabon za 36 milionů liber, takže na něm výrazně vydělá.

Manchester United po minulé nepovedené sezoně mohutně investuje do posil, které bude mít k dispozici nový kouč Louis van Gaal.

Už dříve utratil celkem 72 milionů liber za Lukea Shawa, Španěla Andera Herreru a jiného Argentince Marcose Roja. Nejdražší posilou klubu byl dosud Španěl Juan Mata, jehož "Red Devils" koupili letos v lednu z Chelsea za 37,1 milionu liber.

"Ángel je špičkový záložník, ale nejvíc ze všeho je to týmový hráč. Není pochyb o jeho obrovském talentu," ocenil novou akvizici Van Gaal. "Je to ohromně rychlý a ostrý levák, z kterého mají strach i ty nejlepší obrany. Je radost dívat se na to, jak umí přecházet přes protihráče," dodal nizozemský kouč.