OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU

„Trenér to takhle určil a kluci nic nenamítali. Pro každého je čest, když může být kapitánem reprezentace, ale větší radost mám z našeho výkonu," říkal 29letý stoper po remíze 2:2.

Co si budete pamatovat víc? Výsledek, nebo svoji smolnou teč při prvním finském gólu?
Říkal jsem si, že to pěkně začíná… Smůla, s tím nemůžete nic dělat. Někdy tečí zabráníte gólu, jindy se od vás štěstí odvrátí a míč spadne do sítě.

Co vám běželo hlavou, když jste odcházel ze hřiště?
Že máme pořád co zlepšovat. Na druhou stranu jsme zatím ve vývinu, měli jsme spolu jen pár tréninků. Na to, že jsme spolu tak krátce, to bylo výborné.

I v první půli, kdy jste během pěti minut dostali dva góly?
Věděli jsme, že Finové jsou nepříjemní, což se v první půli projevilo. Ve druhé jsme začali hrát my a je škoda, že jsme to nedotáhli k vítězství. Ale až budeme mít před kvalifikací třeba týden, budeme ještě lepší.

Proč si mohli Finové v prvním poločase často posílat míče za obranu?
Byli jsme moc roztažení a daleko od sebe, takže si to tam mohli krásně strkat prostředkem. Pukki se rozběhl a bylo zle. Tohle jsme si měli mnohem líp pohlídat. Zase jsme ale dvakrát vyrovnali, byl to ofenzivní fotbal.

Takže remíza nebolí? Není to vzhledem k průběhu zápasu málo?
Co by nás mělo bolet? Můžeme být optimisté, protože tohle byl přesně ten fotbal, který chceme hrát. Doufejme, že takhle budeme pokračovat i v příštím přáteláku s Rakouskem.

Co budete muset zlepšit, aby konečně přišlo první letošní vítězství?
Zkusíme vzadu uhrát nulu a poladit se dá i finální fáze, můžeme nějaký gól přidat. Buďme trpěliví. Někdy to vyjde hned napoprvé, jindy musíte na progresu pracovat delší dobu. My jsme ten druhý případ.

MARTIN MLS