Asociace musela respektovat nařízení UEFA, která každou ze svých členských zemí požádala, aby kvůli snazší logistice při organizaci utkání stanovila právě tři stadiony pro pořádání domácích kvalifikačních zápasů. Reprezentace se v současné kvalifikaci o postup na mistrovství světa představila například také v Olomouci.

FAČR počítá s tím, že na moravské stadiony bude směřovat především přípravné zápasy reprezentace.

Národní tým, který už je prakticky bez šancí postoupit na světový šampionát do Brazílie v příštím roce, teď řeší náplň listopadového reprezentačního termínu. Češi se totiž podle všeho nepředstaví v baráži a teď hledají náhradní řešení. Generální sekretář FAČR Rudolf Řepka dnes řekl, že reprezentace podle všeho bude hrát pouze 15. listopadu a možnost utkání o čtyři dny později nevyužije. Platí také, že národní tým by se 15. listopadu měl představit na hřišti soupeře.

"Nějaké varianty máme, ale více budeme vědět až po blížících se říjnových kvalifikačních zápasech, kdy bude jasno o tom, které týmy půjdou do baráže a které už budou mít v listopadu volno," uvedl Řepka.
Jistý naopak je přípravný zápas s Norskem, který bude 3. března hostit Uherské Hradiště.

V posledním dvojzápase kvalifikace o postup na mistrovství světa na Maltě a v Bulharsku reprezentaci povede Josef Pešice místo Michala Bílka, jehož rezignaci dnes výkonný výbor oficiálně odsouhlasil. Pešice by měl tým koučovat i v listopadu, pokud se asociace do té doby nedohodne s novým trenérem. Celý realizační tým by jinak byl rozpuštěn po listopadovém utkání.