Přišel těsně před startem jara, v kabině "rudých" tak šestadvacetiletý forvard strávil zhruba měsíc. Jeho bilance?

Nejprve na 15 minut střídal v Ostravě, další čtyři minuty odehrál v sobotu v Jablonci. A až nyní v poháru dostal poprvé šanci od začátku a nabídnutou možnost hodlal využít. Důrazně se pral s obranou Jablonce a vysloužil si pochvalu od trenéra Vítězslava Lavičky.

"Odvedl spoustu práce pro tým. Pracoval tvrdě, dal gól a rozhodně nezklamal," řekl Lavička na tiskové konferenci.

Nejzářivější moment přišel v 10. minutě. Konaté přihrával pod sebe a Řezníček tvrdou střelou zamířil přesně pod břevno. "Dostal jsem hezký balon pod sebe a já to trefil. Ale mrzí mě, že pak jsem to dal hlavou třikrát vedle," dodal Řezníček.

Dvakrát byl v těžké pozici, ale potřetí ho nechala obrana Jablonce zcela samotného, jenže Řezníček nedokázal hlavičku zblízka nasměrovat mezi tři tyče. "Byl jsem tam úplně sám, až jsem se lekl, jestli to není ofsajd. Zavřel jsem oči, myslel jsem, že to propálím a takhle to dopadlo," litoval. "Jsem rád, že jsem vyhráli, ale kdybych to proměnil, mohli jsme vyhrát větším rozdílem."

Nepřipouští si však, že by těsná výhra 2:1 byla komplikací do odvety. "Doma jsme vyhráli, tam máme také šanci na dobrý výsledek, takže to neberu jako komplikaci. Myslím, že po výkonu v tomhle utkání bychom měli postoupit," hodnotil.

V utkání byl také hodně vidět díky tvrdým soubojům s obránci Severočechů. "Mě bolí každý zápas, tak prostě hraju, a když rozdám, musím umět i přijmout. Jsem pokopaný, ale to k tomu patří," prohlásil Řezníček. "Třeba s Víťou Benešem si nadáváme, ale pak jsme v pohodě, oba prostě hrajeme tvrdě," dodal.

Nechtěl spekulovat, zda svým výkonem zvýšil šanci, že by mohl dostávat více prostoru. "To je otázka na trenéra. Já jsem přišel do Sparty s určitou rolí a tu se snažím plnit. Pak už je to na trenérovi," doplnil Řezníček.