Asi si na to vzpomínáte: Loni hostil duel mezi vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy pražský Eden. Slavil Bayern, král Champions League.

Teď se dominance klubu, jenž má v držení "ušatou trofej", opakuje. Až na ten podstatný rozdíl, že se hrálo ve Walesu a jásal Real.

Překvapení? Vůbec ne. Královský klub byl favoritem. Real poprvé v soutěžním utkání představil obě největší posily - kromě Kroose nejlepšího střelce světového šampionátu Jamese Rodrígueze. A chilský kanonýr po půlhodině ukázal, že si bude s novým spoluhráči rozumět.

Při brejku dostal míč k "domácí" hvězdě Baleovi, který vyslal parádní prudký centr na nabíhajícího Ronalda a hvězdný Portugalec otevřel skóre.

Krátce po změně stran navíc Ronaldo potvrdil, že se mu v zápasech proti Seville mimořádně daří, a tvrdou střelou levačkou vedení navýšil. Byl to již jeho 18. gól ve 12 zápasech proti tomuto soupeři.

Real byl v utkání jasně lepší a při šancích Rodrígueze či Balea podržel Sevillu brankář Beto. "Hráli jsme dobře, ale ještě to chvíli potrvá, než se úplně sehrajeme," řekl Bale, jehož na stadionu podporovaly tisícovky velšských fanoušků. "Bylo skvělé se sem vrátit," přiznal 25letý rodák z Cardiffu.

Až v závěru se Sevilla dostala do tlaku, ale brankář Iker Casillas, který jako jediný pamětník předchozího triumfu Realu v Superpoháru (v roce 2002) dostal přednost před novou posilou Keylorem Navasem, udržel čisté konto.

Mimochodem: kouč Carlo Ancelotti triumfem potvrdil, že Superpohár patří mezi jeho oblíbené trofeje. Získal ho dvakrát ještě jako hráč a nyní potřetí jako trenér, předtím slavil pokaždé s AC Milán.

Fotbalový Superpohár UEFA v Cardiffu:

Real Madrid - FC Sevilla 2:0 (1:0)
Branky: 30. a 49. Ronaldo. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt - Oliver, Taylor (všichni Angl.). ŽK: Kroos, Carvajal - Vitolo, Navarro. Diváci: 33.000.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao (84. Marcelo) - Kroos, Modrič (86. Illaramendi) - Bale, Rodríguez (73. Isco), Ronaldo - Benzema. Trenér: Ancelotti.
Sevilla: Beto - Coke (84. Figueiras), Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Krychowiak - Parreu (66. Aspas), D. Suárez (78. Reyes), Vitolo - Bacca. Trenér: Emery.