Se Sportingem se Real doma překvapivě trápil, když prohrával po brance Bruna Cesara. Až v 89. minutě vyrovnal právě Ronaldo z přímého kopu a v nastavení dokonal obrat Álvaro Morata.

"Podobné obraty jsou součástí tajuplnosti tohoto stadionu, ale pro nás by to mělo být hlavně varováním do budoucna," řekl Ronaldo po utkání novinářům. "Nemůžeme hrát tak měkce. Pak nás soupeři přejedou. Nebylo to tak, že by nás Sporting překvapil. Mě alespoň ne," dodal úřadující mistr Evropy.

Pro Ronalda šlo už o 95. gól v Lize mistrů a upevnil si jím postavení nejlepšího střelce v historii soutěže. Jeho nejbližší pronásledovatel Lionel Messi má o devět zásahů méně. Tentokrát však Ronaldo branku neslavil, neboť právě ve Sportingu vyrůstal, než ho koupil Manchester United.

Sporting ukázal velkou kvalitu

"Nemohl jsme slavit. Tento klub ze mě udělal to, co jsem, a moc si ho vážím. Vždy bude v mém srdci. Bolí mě, že jsme jim dal gól, ale teď hájím barvy Realu," prohlásil Ronaldo. "Sporting ukázal, že je to velmi dobrý tým, který má na to bojovat o postup ze skupiny. Hodně nám to ztížil, ale my se nevzdali," těšilo portugalskou hvězdu.

Těžší zápasy prý teprve přijdou. "Jsme obhájce titulu a každý nás bude chtít porazit. My jsme na to ale připraveni. Když se budeme držet plánu a plnit své úkoly seběvědomě, můžeme být znovu vítězi," dodal Ronaldo.

Také čtěte: Real dal vítězný gól v 95. minutě, Dortmund nasázel Legii šest gólů!