Zinedine Zidane zažil premiérové derby na lavičce Realu Madrid. A po zápase musel gratulovat - v chrámu Santiaga Bernabéua slavili hosté v čele s trenérem Diegem Simeonem.

"Můžeme být na sebe opět hrdí," řekl argentinský kouč ve službách Atlética Madrid.

Zato na straně Realu Madrid se hledal viník. Šance na titul jsou teď vážně mizivé…

"Když nemáme nejlepší hráče, je těžší vyhrát," prohlásil k tomu i Cristiano Ronaldo.

Začal hovořit o tom, že rád hraje s Karimem Benzemou, těší ho spolupráce s Garethem Balem nebo Marcelem a naopak se opřel do jmen jako Mateo Kovačič, Lucas Vazquez či Jese. Podle něj nejsou dostatečně dobří na to, aby bojovali o titul.

Emoce v Madridu byly na střeše - mnozí fanoušci už začínají mít dost toho "egoisty", který pořád mluví o sobě. Média nejen v Evropě jeho výrok zaznamenala a informují o "zesměšnění v Realu Madrid" nebo o "udivujícím vyjádření". Hlavně v Anglii si tedy moc příznivců nezískal.

Zidane: Dojde ke změnám

Mimochodem - právě Ronaldo měl krátce po přestávce velkou šanci, ale minul bránu.

Když portugalský kanonýr viděl, co způsobil, okamžitě se snažil svou reakci korigovat. Španělským novinám AS proto řekl: "Bylo to špatně interpretováno. Mluvil jsem o situaci na marodce… Vážně si nemyslím, že jsem lepší než někdo jiný." A ještě dodal: "Respektuji spoluhráče!"

Ať je to jakkoliv, Ronaldo neukázal zrovna profesionalitu. Na rozdíl od Zidana, který sice vynesl kritický komentář, ale dokázal jej zaobalit. A i kdyby ne, trenér na něj má přece nárok.

"Je pravdou, že nejsem spokojený s výsledkem ani s předvedonou hrou," řekl kouč.

A pokračoval: "Nebyli jsme dostatečně připraveni, i když jsme si to mysleli. Fotbalisté hrají, já nesu důsledky… V příští sezoně tady asi dojde ke změnám. V šatně i na lavičce."

Je možné, že by se Real Madrid se svou legendou rozešel tak rychle? Kdo ví - mužstvo je třetí v domácí soutěži, vypadlo z poháru a bude doufat, že uspěje v Lize mistrů. To by mohlo všechny uklidnit - i Ronalda, o jehož budoucnosti (a přestupu do Anglie) se dál a dál diskutuje.

Zdroj: Youtube