"Dneska jsme se na Southampton začali připravovat. Dostali jsme základní informace, jakým systémem a stylem hrají a dál se tím budeme ještě zaobírat," řekl na úterním setkání s novináři Mareček s tím, že na soupeře se už v kabině vyptávali i Rosického.

Reprezentační kapitán se nedávno vrátil do Sparty po deseti letech v Arsenalu. "Spíš trenér od něj sbírá informace, ale nějaké věci už nám Tomáš řekl. Že jim sezona nezačala úplně ideálně a tak. Myslím, že Tomáš je nejlepším zdrojem k tomuhle zápasu," dodal.

Pro Marečka půjde o první konfrontaci s anglickým fotbalem, který zatím sledoval jen v televizi. "Je to top liga, rád se na ni podívám. Pro mě je to první anglický klub v pohárech, co jsem tady, takže jsem zvědavý a věřím, že budeme dobrým soupeřem a odvezeme si dobrý výsledek," uvedl.

Southampton v lize ještě nevyhrál, ale Mareček z neúspěšné soupeřovy série velkou vědu nedělá. "Tohle je jiná liga, těžko porovnávat. Můžou hrát jiným stylem, jinak takticky… Budou se chtít chytit, ale já doufám, že to tak nebude a my jim to znepříjemníme a tu jejich sérii natáhneme," prohlásil.