"Přiznávám, že moc nezvažujeme, že by hned hrál od začátku, protože stopeři nám hrají dobře. Navíc máme trochu odlišný způsob hry vzadu než jiné týmy, na který si Martin bude muset zvyknout," řekl Trpišovský, jenž plánuje nasadit osvědčenou stoperskou dvojici David Hovorka a Lukáš Pokorný, byť druhý jmenovaný měl v poslední době zdravotní problémy.

"Navíc Martin neabsolvoval s žádným týmem ani letní přípravu, nemá přípravné zápasy, takže si na to bude muset trošičku zvyknout. Ale jsem rád, že je s námi, trochu si zvykne a může naskočit na část zápasu," doplnil Trpišovský.

Ani Latka nepočítá s tím, že by hrál hned od začátku, a je připraven případně naskočit v průběhu hry. "Jsem rád, že tu mohu být a konečně můžu trénovat s týmem. Bylo to velmi narychlo a těší mě, že jsem mohl s týmem odletět," prohlásil Latka, který už nenastoupil do letní přípravy Slavie a v červenci se v Edenu domluvil s vedením na ukončení smlouvy.

Rychlá domluva

"Připravoval jsem se sám už dost dlouho a jsem rád, že můžu být konečně součástí týmu. Takhle dlouho jsem se sám ještě nepřipravoval, předtím to bylo vždy s nějakým mužstvem. Nabídka Slovanu mě potěšila, moc jsem neváhal a byli jsme dohodnuti prakticky okamžitě," doplnil Latka, který má na kontě i jeden start za reprezentační A-tým.

Je pro něj velkou motivací postoupit s Libercem do základní skupiny Evropské ligy. "Je jasné, že vše směřujeme hlavně ke čtvrtečnímu zápasu, bylo by skvělé postoupit. Kluci už s tím mají z minulého roku zkušenosti, takže věřím, že se s tím dokážou vyrovnat. Odhodlání a očekávání jsou veliké, cítím z týmu, že je pro postup ochoten udělat úplně všechno," prohlásil Latka.

Věří, že se s mužstvem sžije rychle. "Ve Slovanu je určitý zaběhnutý systém, který byl v minulé sezoně velmi úspěšný, a já bych se nyní rád stal jeho součástí. Věřím, že také letos můžeme uspět," dodal Latka.