Pražané začali aktivně. Nic jiného jim také nezbývalo, s mankem 0:4 bylo jasné, že od začátku musí vsadit vše na jedinou kartu – na útok. Úvodní minuty ruského soupeře zatlačili, ale ten se z toho brzy oklepal, několikrát zahrozil a ve třinácté minutě zakončil parádní kombinaci Poloz. Koubek neměl šanci a musel lovit míč ze své sítě. Popáté za 103 minut souboje s Rostovem.

Čtěte také: Odejde, nebo zůstane? Kanonýra Brna Škodu nově lanaří čínský klub

Inkasovaný gól probral hráče v rudých dresech k větší aktivitě. Rostovský Granat vyhlavičkoval míč, který po závaru už mířil do branky, Karavajevovu bombu z dálky zastavilo břevno a když se osamocen v gólové pozici hlavou neprosadil Pulkrab, platil pořád stav 0:1. Úkol dát šest gólů k postupu tak byl z říše nesplnitelných přání.

Pro Pulkraba vzápětí zápas skončil, protože srážka s dvojicí protihráčů mu přinesla krvavý šrám v obličeji a na hřiště musela nosítka.

Druhý poločas se hrál dlouho jen z povinnosti. A ani tento zápas nedohráli sparťané kompletní. Poté, co Costa máchl rukou do obličeje soupeři. Přesto se fanoušci alespoň jedné radosti dočkali, a to když šest minut před koncem srovnal na konečných 1:1 Karavajev.

Postup do jarní fáze Evropské ligy je mimořádným úspěchem, přesto po výprasku od Rostova zůstane v hráčích i fanoušcích hořký pocit. Český fotbal může Spartě děkovat za podzimní přínos národnímu koeficientu, i ke své škodě jej ale na jaře navýšila jen mírně.

Nepřehlédněte: Dostane Sparta za Dočkala 230 milionů? Oživila jednání s čínským klubem

Sparta Praha - FK Rostov 1:1 (0:1)
Branky: 84. Karavajev - 13. Poloz. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Costa, Šural - Bucharov, Kalačov, Jerochin. ČK: 67. Costa (Sparta). Diváci: 13.413. První zápas: 0:4, postoupil Rostov.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch (46. Havelka), Michal Kadlec, Costa - Sáček, Čermák, Holek, Néstor (70. Hybš) - Juliš, Pulkrab (40. Šural). Trenér: Požár.
Rostov: Medveděv - Kalačov, Mevlja, Navas, Granat (70. Terentěv), Kudrjašov - Noboa, Jerochin, Gatčan (46. Prepelita) - Bucharov (46. Azmún), Poloz. Trenér: Daniljanc.