Nejdelší vzdálenost zatím naběhal americký záložník Michael Bradley, jenž za čtyři duely zdolal 54,7 kilometru. Fyzicky výborně připravené Spojené státy vévodí této statistice i v týmech. Další kilometry už ale nepřidají, protože v úterý vypadly v osmifinále po prohře 1:2 v prodloužení s Belgií.

Šlo o nejútočnější zápas celého šampionátu. Hráči během něj vyslali nejvíce střel (52), podnikli nejvíce útoků (142) a kopali nejvyšší počet rohových kopů (23). Americký brankář Tim Howard stanovil šestnácti zákroky nový rekord MS za jedno utkání a vede také statistiku zákroků za celý brazilský turnaj.

Nejvíce branek - dvanáct - sice dali Nizozemci, střelecky nejpilnější je ale hlavně díky duelu s USA Belgie. Na MS vyslala už 81 pokusů a přeskočila Francii, která si připsala stejně jako Argentina 77 střel. Výběr galského kohouta pětkrát orazítkoval brankovou konstrukci.

Trhne šampionát gólový rekord?

Kvůli nečisté hře v osmifinále s Řeckem převzala Kostarika od Nizozemska roli nejčastěji faulujícího týmu. Naopak nejvíce nedovolených zákroků potkalo Řeky a jejich útočníka Jorgose Samarase, kterého soupeřovi hráči nedovoleně zastavili v 21 situacích.

Překvapivě nejtvrdším zápasem šampionátu zatím bylo osmifinále mezi domácím výběrem a Chile. Jihoamerické derby dvou ofenzivně hrajících mužstev přineslo 51 faulů a sedm žlutých karet. Brazilci jsou kvůli tomu s osmi napomínáními spolu s Mexikem a Uruguayí nejtrestanějším celkem turnaje.

V osmifinále sice mírně ubylo branek, turnaj ale stále útočí na to, aby se stal nejofenzivnějším šampionátem od roku 1982. Tehdy padlo v průměru 2,81 gólu na utkání, po 56 duelech v Brazílii je to 2,75 branky na zápas. Dosavadních 154 gólů už překonalo střelecké výkony za celé předchozí dva šampionáty.