Musíte být hodně spokojený, že?
Vyhráli jsme sice 5:0, ale ten výsledek mohl být i jiný. Dukla měla pár šancí, které kdyby proměnila, tak by to vypadalo jinak. Jsme určitě rádi, že jsme vyhráli doma, pět gólů je skvělý bonus. Z dvou gólů a asistence mám velkou radost. Doufám, že budeme takhle pokračovat.

Filip Rada.
Brankář Dukly Filip Rada: Na Slavii jsme prostě neměli

Vyhráli i všichni soupeři okolo vás v tabulce…
I když rozdíl mezi prvním a druhým místem je obrovský, tak chceme hrát pořád co nejvýše. Jsme rádi, že jsme to teď po dvou porážkách zvládli, že se nám podařilo dát pár gólů a hlavně jsme neinkasovali.
S Milanem Škodou na hrotu jste režírovali vítězství, oba jste dali dva góly a přidali k tomu také jednu asistenci.
Je to hezké, snad to přeneseme i do dalších zápasů. Jsem rád, že se mi konečně něco povedlo, dosud jsem měl snad jen jednu nebo dvě asistence.

Ilustrační foto.
Souboj posledních mistrů. Poradí si Slavia s Plzní?

Šlo o váš nejlepší zápas kariéry? Výkon musí posoudit někdo jiný, ale z pohledu gólů a přihrávky určitě. Byl jste i kousek od hattricku, další šance na třetí trefu tam byly.

Chtěl jsem, ale i za dva góly jsem rád, to jsem v ligovém zápase ještě nedal. Přemýšlel jsem nad hattrickem, ale bohužel se to nepovedlo. Tak snad někdy příště. (směje se)


Ve čtvrtek vás v Evropské lize čeká Maccabi, dá se střelecká forma přenést i do tohoto střetnutí?
Doufám, že ano. Určitě se o to budeme snažit, ale každý zápas je jiný. Uvidíme, jaká bude sestava. Byli bychom rádi, kdyby to takhle jelo dál a udělali jsme zase nějakou vítěznou šňůru. Takhle jako se nám to povedlo proti Dukle musíme odmakat každý zápas a hlavně je důležité opět proměňovat naše šance.

Hráči Slavie. Ilustrační foto.
Severní vítr je krutý. Slavia padla s Libercem

Slávisté se opět rozjeli. A odnesla to Dukla  Fanoušci Slavie zase mají z fotbalu radost. Po prohře s Libercem a hlavně v Plzni o sobě dali „sešívaní“ opět pořádně vědět, když pěti góly vypráskali Duklu.
„Zápas se nám povedl. Jak produktivita, tak celkově herní projev byl z naší strany hodně povedený. Mimo to, že jsme dali pět gólů, jsme si vytvořili ještě další šance, které jsme bohužel nedotáhli. Myslím, že diváci se nenudili a konečně jsme jim zase udělali radost,“ těšilo trenéra Jaroslava Šilhavého.
Jeho svěřenci ztrácí na vedoucí Plzeň a vytouženou obhajobu titulu stále čtrnáct bodů, ale ukázali, že v závěru podzimu nehodlají složit zbraně. Kromě dvou ligových zápasů je čekají ještě dvě bitvy v Evropské lize, v nichž budou hrát o to, jestli si zahrají poháry i na jaře. „Po Plzni panovala nervozita, ale věřím, že tohle vítězství i výkon nás do zbytku podzimu nakopnou,“ přeje si trenér.
Hvězdami zápasu byla dvojice Škoda – Zmrhal. Oba si připsali dva góly a jednu asistenci. Sobě navzájem.
„Hlavně za Jardu Zmrhala jsem rád. Víme, co v něm dřímá, ale na podzim se ne a ne probudit. Podal skvělý výkon a do zbývajících zápasů bude určitě posilou,“ těšilo trenéra.
Dukla byla v sobotu večer pouhým sparingpartnerem a když domácím dovolila jít rychle do dvoubrankového vedení, bylo o vítězi rozhodnuto.
„Byli jsme dobře připraveni, ale dvě obrovské chyby posadily Slavii na koně. Za stavu 2:0 po poločasu se s tím ještě dalo něco dělat, ale to bychom museli hrát úplně jinak. V takovém zápase se nám musí všechno podařit stoprocentně a to se nestalo,“ kroutil po debaklu hlavou trenér Dukly Jaroslav Hynek. Jeho tým klesl v tabulce dvě kola před koncem podzimu na čtrnácté místo.