Do jarních bojů sešívané posunulo domácí vítězství 3:0 nad Hapoelem Beer Ševa. Na výsledku duelu v Leverkusenu, který se hraje ve čtvrtek 10. prosince, už z hlediska postupových kombinací nezáleží.

Rozjetí slávisté ve skupině C vyhráli už čtyři duely v řadě. Jedinou prohru utrpěli červenobílí v prvním zápase s Beer Ševou. To byla včera motivace navíc.

Sparta proti Lille
Konec šancí na postup do Evropské ligy. Sparta prohrála s Lille 1:2

„Musíme odčinit porážku, kterou jsme u nich utrpěli, vrátit jim to a vyhrát,“ říkal před zápasem trenér Jindřich Trpišovský.

Jeho svěřencům stačil k jistotě postup i bod, ale už v prvním poločase de facto rozhodli o vítězství. Od začátku si udržovali převahu a po několika náznacích šancí udeřili.

Po půlhodině si čahoun Sima naskočil na parádní Kuchtův centr a rozjásal hlouček prokřehlých diváků, kteří se směli dostavit přímo na stadion v Edenu.

Olivier Giroud v dresu Chelsea
Čtyři góly za jeden večer. Giroud potěšil Chelsea, Lafata (ne)byl lepší

Chvíli nato sice vyrobil nevídanou minelu brankář Kolář, hosté toho ale nevyužili a vzápětí za to pykali: Stanciu prudkou přízemní střelou propálil vše, co mu stále v cestě.

Po změně stran už domácí s přehledem kontrolovali situaci a nemuselo je moc mrzet, že Olayinka či Kuchta své tutovky zahodili. Obzvlášť když v 85. minutě se podruhé trefil aktivní Sima.

Slávisté se tak mohou těšit na jarní duely EL. A kdo ví, třeba už před plnými ochozy.