Letmo se spekulovalo o tom, že by argentinský kouzelník mohl odejít třeba za pohádkovými penězi od katarských šejků z pařížského PSG, ale teď to vypadá, že šlo nejspíš jen o výkřik do tmy.

„Sedneme si a vyjednáme novou smlouvu. Uděláme, co máme udělat, a postaráme se o našeho nejlépe placeného borce," pravil barcelonský šéf pro rádio RAC1.

Čistě mimochodem, za kolik by mohl být čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa k mání? Ve smlouvě, kterou podepsal loni v únoru, má Messi výstupní klauzuli ve výši 250 milionů eur.

„Ale podle našich údajů je tahle cifra hodně devalvovaná. Žádný sportovec momentálně nemá větší cenu než Messi," řekl Gerardo Molina, mluvčí společnosti Eurmericas, jež začátkem ledna ocenila barcelonskou superstar na 400 milionů eur (11 miliard korun).

Čtěte více: Messiho cena na trhu? Budete se divit. Prý dražšího sportovce nenajdete

Pro úplnost: nejdražším fotbalistou světa je zatím podle všeho portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo, za něhož Real Madrid před pěti lety zaplatil Manchesteru United 94 milionů eur.

Loni sice Real koupil Garetha Balea z Tottehamu za 100 milionů eur, jenže klubový boss Florentino Pérez později řekl, že velšský záložník stál „jen" 91 milionů…

Ale zpátky k Messimu, který zažil pestrý měsíc. Třetího ledna se po dlouhé pauze vrátil k tréninku (předtím marodil s natrženým stehenním svalem), devátého ledna pomohl dvěma góly porazit v poháru Getafe a třináctého ledna poprvé po čtyřech letech nedostal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety. S trofejí se mazlil Ronaldo.

„Nevím, jestli by to dopadlo jinak, kdybych loni nebyl tak často zraněný. Naopak Cristiano hrál skvěle a o jeho vítězství nemůže být pochyb," říkal Messi. „Teď jsem hlavně rád, že zase můžu hrát bez bolesti."

Kam to uzdravený Messi ve zbytku sezony dotáhne?

MARTIN MLS