OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU

„Moje pocity? Nic zvláštního, zase budu hrát o vítězství. A že to bude proti Spartě? Osud to tak chtěl," říkal Chovanec, jenž na tiskovce elegantně měnil češtinu za slovenštinu.

Ožívají ve vás vzpomínky na federální časy?
Cítím nostalgii. Když si vybavím zápasy Sparty se Slovanem, na které chodilo i 50 tisíc lidí… Ale to je pryč, dívám se dopředu.

Jaký byl týden od vašeho příchodu k týmu?
Nijak zvláštní. Popovídal jsem si se svým předchůdcem Frantou Strakou, abych věděl, co mě čeká. Snažil jsem se s hráči poznat, měli jsme pohovory, ale jinak šlo o naprosto běžný režim.

Takže co jste stihnul od chvíle, kdy jste převzal tým?
Snažil jsem se Slovan co nejlíp připravit. Předal jsem klukům informace o hráčích Sparty a teď je na nich, jak toho využijí. Je škoda, že nám v neděli odpadlo utkání s Trnavou, skoro tři týdny jsme nemohli hrát ostrý zápas. Ale asi to tak má být.

Bude Slovan v zápase se Spartou outsider?
Bude, protože Sparta je nahoře. Zvládla období, kdy se jí tolik nedařilo, vyšel jí zápas s Bernem i třeba teď v lize proti Brnu. Slovan na tom byl hůř, nevyhrával, ale chceme ho nastartovat, aby proti Spartě uspěl.

ČTĚTE TAKÉ: Rivalita trvá. Lavička je před Slovanem opatrný: Nemáme nosy nahoře

Očima obránce Erika Čikoše„Zápasy Slovan vs. Sparta? Jsem ročník 88, takže si je nepamatuju. Ale z fotek znám plné tribuny a věřím, že se něco takového ve čtvrtek zopakuje. Jsme rádi, že jsme měli dva týdny na přípravu. Dobili jsme baterky a vyčistili si hlavu, takže je naděje, že proti Spartě podáme optimální výkon. Sparťané jsou dobří, mají kvalitní tým, ale věřím, že my taky. Změna trenéra byl nový impuls a doufám, že nám pomůže. Pan Chovanec nám pověděl přesné informace o každém hráči, snad se to projeví na hřišti."

MARTIN MLS