Schweinsteiger strávil v Bayernu celou dosavadní kariéru, současná smlouva mu měla vypršet za rok. V Manchesteru United, který ho podle britských médií koupil za 21 milionů eur (téměř 570 milionů korun), se dohodl na tříletém kontraktu. Jeho roční plat by se měl stejně jako v Německu pohybovat kolem deseti milionů eur (přes 271 milionů korun). Před podpisem smlouvy ještě musí Schweinsteiger absolvovat lékařskou prohlídku.

Na sobotním představení Bayernu před startem nové sezony už dlouholetá opora chyběla. "Chtěl na konci kariéry zkusit ještě něco nového. Pro to máme pochopení," poznamenal k jeho přestupu Rummenigge.

Kouč Bayernu Pep Guardiola se musel bez Schweinsteigera obejít už ve významné části uplynulé sezony, protože po zisku světového titulu s národním týmem záložník až do listopadu nehrál kvůli zranění levého kolena.

Reprezentační trenér Joachim Löw Schweinsteigerův přestup přivítal. "Jsem přesvědčený, že nové podněty v Premier League Bastimu prospějí. Vím od něj, že ještě má vysoké ambice a cíle," řekl kouč agentuře SID. Doufá, že z toho bude profitovat také reprezentace příští rok na mistrovství Evropy ve Francii. Plánuje tam na Schweinsteigerovi stavět hru národního týmu.

S Bayernem Schweinsteiger získal osm německých titulů a sedmkrát vyhrál domácí pohár. V roce 2013 pomohl týmu k vítězství v Lize mistrů i na mistrovství světa klubů.