„Vypracovali jsme si hodně šancí, ale výsledek náš výkon bohužel kalí,“ mrzelo kouče Hanáků Václava Jílka po porážce 0:1.

Začátek jste měli výborný, ale odjíždíte s prázdnou. Co vám chybělo k bodovému zisku?
Produktivita a efektivita, která od nás dneska nebyla úplně povedená. Přijeli jsme do Plzně s tím, že nechceme hrát z bloku, někde čekat na soupeře, co vymyslí. Chtěli jsme hrát aktivně a myslím, že se nám to dobře dařilo. Samozřejmě tam byly úseky, kdy nás Plzeň přitlačila, ale nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv na průběh zápasu.

Překvapilo vás, že jste si vytvořili tolik příležitostí?
Ano, na to, že jsme hráli u prvního týmu, který má nejvyšší ambice, jsme si na můj vkus vypracovali i hodně šancí. Z tohoto pohledu je spokojenost, ale výsledek ten dobrý výkon kalí. Selhali jsme, soupeř nás zkušeně jednou situací potrestal a zaslouženě vyhrál.

FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc
Sigma byla v Plzni blízko, padla se ctí po jediné trefě

Jak moc vám chyběl zraněný Plšek?
Myslím si, že kdybychom tady měli dnes Plšu, tak by některé situace ve středu hřiště v té předfinální fázi řešil efektivněji. Případně by byl schopen zvýhodnit spoluhráče v ještě lepší pozici, takových situací tam bylo poměrně dost.

Nahradil jej Texl, který nastoupil poprvé v lize od úvodní minuty. Jak se vám líbil?
Na to, že hrál první ligové utkání od začátku, ještě kor v Plzni, tak to zvládl velmi dobře. Je to hráč, který se nebojí míče, je silný v kombinaci, což potvrdil. Škoda, že dvě situace ve velmi dobrých pozicích za vápnem nezakončil. Asi se ukázala ta nezkušenost, protože kdyby to vzal na sebe, mohli jsme z toho profitovat.

Vaši ofenzivní hráči jako Chorý, Falta nebo Zahradníček mají velmi dobrou formu, jsou v nejlepším věku. Nemáte strach, že o ně ještě přijdete?
Nedokážu na to úplně odpovědět. Neeviduju žádný zájem klubů o tyto hráče, ale nemyslím si, že bychom je tady udrželi hodně dlouho. Jsou zajímaví pro české špičkové kluby, případně i ty evropské. Nicméně nepředpokládám, že by některý z nich ještě do konce přestupního období odešel.

Michal Vepřek (v modrém)
Vepřek jako kapitán Sigmy? Loni nebyl připraven, teď je tahounem, říká Jílek